Podem es desmarca de les mesures del Consell i demana un confinament domiciliari de tres setmanes

El soci del Botànic també proposa tancar col·legis i teletreball.

La coordinadora autonòmica de Podem, Pilar Lima, a les Corts
La coordinadora autonòmica de Podem, Pilar Lima, a les Corts / Rober Solsona (Europa Press)

Podem ha proposat noves mesures per frenar els contagis a la Comunitat Valenciana entre les que es troben el confinament domiciliari, el teletreball i el tancament de centres educatius. A través d’un comunicat, la formació morada (sòcia del govern del Botànic) proposa que aquestes mesures tinguen una durada de tres setmanes.

El partit que dirigeix Pilar Lima ha emés aquest comunicat el mateix dia en què entren en vigor les noves mesures anunciades pel Consell el passat dimarts.

Segons ha informat aquesta formació en un comunicat, "la situació de càrrega assistencial als hospitals de la Comunitat Valenciana és de gravetat i les mesures de distanciament i de prevenció han sigut insuficients".

"Actualment persisteix la falta d'acció i previsió del possible col·lapse sanitari conseqüència dels contagis produïts en el període festiu de desembre i gener. Per tot això considerem que l'única forma en la qual podrem frenar la transmissió comunitària i evitar el col·lapse del sistema sanitari és la realització de les mesures proposades", afigen des de Podem.

D'altra banda, s'insisteix en la necessitat de donar prioritat en l'administració de la vacuna a tots els sanitaris i s'indica que "el sistema sanitari públic de la Comunitat té la capacitat de vacunar a un milió de persones en dos mesos (campanya de grip), per la qual cosa la Conselleria de Sanitat té els recursos necessaris. Només és necessària una bona coordinació".

"La situació actual és la conseqüència d'una falta d'inversió en atenció primària i salut pública. El Govern del Botànic ha d'incrementar de manera urgent la inversió en recursos humans en atenció primària i salut pública per mitjà del pla de reconstrucció i implementant les recomanacions establides pels experts en la comissió de reconstrucció en les Corts Valencianes", assenyala.

Dalmau: "La decisió final ha de ser la del govern atenent sempre l'interés general i les recomanacions dels experts"

El vicepresident segon del Consell, Rubén Martínez Dalmau, ha manifestat en declaracions a À Punt que la posició del partit "demostra una preocupació comuna en tots nosaltres: la lluita conjunta contra la pandèmia".

Martínez Dalmau afegeix que el comunicat trasllada una proposta "que cal considerar amb la seriositat deguda".

Així mateix, recorda que com a vicepresident segon forma part de la Comissió Interdepartamental i trasllada les propostes que li fa arribar el partit, però que "la decisió final ha de ser la del govern atenent sempre l'interés general i les recomanacions dels experts".

"La vida, la salut i el treball de les persones estan sempre en el centre de les nostres decisions", conclou.

També et pot interessar