Aquest contingut ja no està disponible per veure.

El desconfinament buscarà l'equilibri entre alleujar la pressió als més menuts i mantindre el distanciament social

3 min.

Itàlia, França o Espanya comencen a dissenyar plans de desconfinament que permeten a poc a poc tornar a normalitat. El grup d’experts de la Generalitat, entre els quals hi ha Salvador Peiró, doctor en Medicina i Investigador de Fisabio (Fundació per a la Investigació Sanitària i Biomèdica de la Comunitat Valenciana), proposa una eixida per territoris, edats i activitats econòmiques.

En una entrevista en Les notícies del matí, Peiró ha indicat que la mesura que els xiquets i les xiquetes puguen eixir al carrer s’ha de fer buscant l’equilibri entre alleujar la pressió a aquest col·lectiu i mantindre les mesures de confinament i distanciament social que permeten continuar controlant l’expansió del virus. Pensa que caldrà fer-ho amb pautes ben establides i veure com són els “comportaments socials”. “No se sabrà fins que es comence a fer”, ha indicat.

Pel que fa als territoris, l’expert ha comentat que dependrà de la incidència del virus, així com de la distribució d’edats de la població. També, l’activitat econòmica serà un altre dels factors que es tindran en compte, especialment establir les mesures adients per a protegir els treballadors i les treballadores en el lloc de treball, i compaginar eixa tornada amb la presència dels xiquets i les xiquetes a casa.

5% de contagis a la Comunitat Valenciana

Segons ha explicat Salvador Peiró, la incidència del virus a la Comunitat Valenciana se situa al voltant del 5% i podria arribar fins al 10%. Per això, pensa que una política de tests massius a la població “no seria necessària”, però sí per a aquells pacients que puguen ser asimptomàtics. També creu que mentre no es trobe una vacuna efectiva és possible que s’haja de conviure amb la presència del virus, malgrat que hi haja cada vegada menys casos. “Hi ha moltes coses que encara en desconeixem; anirem veient com es comporta el virus, si perd força o si la calor també n’afecta la propagació”.

Contingut no disponible
stats