Desallotgen una discoteca, 30 botellots i 64 festes a domicilis d’Alacant durant el pont

La Policia Local d’Alacant ha alçat 225 expedients de sanció per desobediència.

Agents de la Policia Local d'Alacant en una imatge d'arxiu
Agents de la Policia Local d'Alacant en una imatge d'arxiu / Ajuntament d'Alacant (Europa Press)

Els agents de la Policia Local d’Alacant han desallotjat una discoteca, 30 botellots i 64 festes en habitatges particulars durant l’operatiu que s’ha activat aquest pont. La intervenció ha acabat amb 225 denúncies per desobediència, segons ha informat l’Ajuntament en un comunicat.

La intervenció la discoteca, que està situada en l’avinguda del Pare Àngel Escapa, s’ha fet a les 3:45 h d’aquest dilluns. Dins hi havia 17 persones sense mascareta, que tampoc guardaven la distància social. La Policia ha denunciat el titular de l’establiment per incomplir les mesures de control de la pandèmia de coronavirus, que prohibeixen l’obertura dels locals d’oci nocturn, i també ha denunciat als clients per no portar la mascareta. Han desallotjat l’establiment, han fet cessar l’activitat i han tancat el local.

Durant els quatre dies de pont les unitats del servei Nocturn i Fox han hn dissolt 30 botellots i han alçat 92 denúncies per consumir alcohol en parcs, carrers i places. També han sancionat els propietaris de 13 establiments per no complir horaris de tancament o les distàncies entre clients i taules; 50 persones per no portar la mascareta; 15 persones per fumar sense mantindre les distàncies; i 15 més per consum de substàncies estupefaents.

Així mateix, els agents han intervingut en 64 festes privades en habitatges privats, a instàncies de les queixes de particulars per sorolls i música elevades, les quals han derivat en 50 expedients de sanció. Aquesta última matinada s’ha denunciat els inquilins de tres vivendes per pertorbar el descans dels veïns, en celebrar festes amb música. En una d’elles hi havia deu persones de festa.

Davant la xifra elevada de festes i botellots el regidor de Seguretat, José Ramón González, ha fet una crida “a la responsabilitat i els compromís individual” de la ciutadania i ha recordat “el risc per a la salut pròpia de les seues famílies” que es produeix en aquestes reunions, “en les quals s’ajunten sense mascaretes per a consumir alcohol”.

També et pot interessar

stats