Dermatòlegs alerten de l’aparició de problemes en la pell per l’ús de gels i mascaretes

Augmenten les visites al metge per irritacions, agreujament de la dermatitis en mans i cara i empitjorament de l’acne.

Dermatòlegs alerten de l’aparició de problemes en la pell per l’ús de gels i mascaretes
Dermatòlegs alerten de l’aparició de problemes en la pell per l’ús de gels i mascaretes

L’ús de màscares, guants, rentar-se freqüentment les mans i l’ús de gels hidroalcohòlics a causa del coronavirus estan desencadenant un augment de problemes en la pell com ara irritacions, dermatitis en les mans i cara i l’empitjorament de malalties preexistents com ara acne, rosàcia, dermatitis seborreica i dermatitis atòpica.

Així ho afirma el doctor José Carlos Pascual, especialista de la Unitat de Dermatologia de l’Hospital Quirónsalud de Torrevella. Aquests problemes se centren en els terços inferior i mitjà de la cara i les mans. “A més, és esperable que amb l’augment de les temperatures i de la humitat propis de l’estiu, aquests problemes siguen encara més prevalents”, apunta el facultatiu en un comunicat. De fet, un altre metge del mateix grup a Màlaga ha advertit sobre l’augment de consultes per irritacions i taques enfosquides en la pell per utilitzar gel hidroalcohòlic a la platja i ha recomanat que en comptes de gel es renten les mans amb sabó.

Rojors en la pell que piquen

Quant als símptomes d’aquestes patologies cutànies, l’especialista en dermatologia de Quirónsalud Torrevieja detalla que “poden manifestar-se com a rojors que piquen especialment en les zones en contacte amb la màscara. Això es denomina dermatitis irritativa, així mateix poden afavorir el desenvolupament d’acne, sobretot en dones d’edat adulta”.

“Aquesta acne de l’edat adulta es caracteritza per l’aparició de pàpules (grans rojos) i pústules que es localitzen al voltant de la boca i en la barbeta”, assenyala el doctor Pascual, que afig “un altre grup de pacients especialment en risc de complicacions cutànies per l’ús de màscares són aquells que té rosàcia, malaltia que s’associa a una pell molt intolerant davant qualsevol agressió física, com el fred, la calor, el sol o els cosmètics”.

Hidratar la pell i evitar maquillatges que obstruïsquen els porus

D’altra banda, el doctor José María Ricart, cap de la Unitat de Dermatologia de l’Hospital Quirónsalud València, recomana seguir un pla intensiu d’hidratació de la pell, sobretot abans d’eixir de casa, i evitar maquillatges oclusius, ja que amb la màscara posada durant moltes hores es fomenta l’obstrucció dels porus. “Ara mateix no és època de provar nous cosmètics o cosmètics agressius. Cal tornar als productes que sabem la nostra pell tolera i ens fan sentir bé”, afig el doctor Ricart.

Importantíssima la neteja de la pell

Un altre factor “importantíssim” és la neteja de la pell. Sobre aquest tema, la doctora Cristina Corredera, dermatòloga de Quirónsalud València, recomana la neteja del rostre amb el nostre netejador habitual com a element fonamental per a potenciar la transpirabilitat de la nostra pell, i després hidratar, reparar i reforçar la nostra pell.

També et pot interessar

stats