Aquest contingut ja no està disponible per veure.

El departament de salut de la Marina Baixa desmenteix que hi haja un repunt de casos

14 min.

La Marina Baixa no ha tingut un repunt de casos en els últims dies, segons ha assegurat la gerent del departament de salut de la Marina Baixa, Rosa Louis Cereceda, en una entrevista en Les notícies del matí. Ha explicat que en el departament sanitari s'estan fent moltes proves d'anticossos de la malaltia per a protegir a les persones vulnerables, i que hi ha hagut una confusió entre aquestes dades i les de positiu per PCR. De fet, Cereceda ha aclarit que, de 100 persones amb anticossos de la malaltia només una ha donat positiu en el test de PCR.

Cereceda ha explicat que, en aquest departament sanitari, s’estan fent hui en dia tests PCR a totes les persones amb símptomes de la malaltia. De totes les testades, un 1% ha donat positiu en Covid-19, una dada que ha valorat com a molt positiva. Tanmateix, la gerent del departament de salut de la Marina Baixa ha alertat del perill de la mobilitat interprovincial perquè podria fer que n’augmentaren els casos.

“El principal risc és que vinguen moltes persones d’altres zones d’Espanya amb més casos de contagi", ha assegurat. En canvi, no s'ha volgut pronunciar sobre si el departament sanitari està o no en condicions de passar a la fase 2 dilluns que ve, tal com demanarà la Generalitat. De moment, el treball que assenyala que s’està fent és reforçant els llits en les unitats de cures intensives (UCI), reorganitzant els circuits assistencials, i proveint-se de més material.

La Marina Baixa és el tercer departament de salut en positius en els últims 7 dies

Segons les dades que la Conselleria de Sanitat publica cada dia sobre la incidència de l'epidèmia per departaments sanitaris, la setmana del 4 al 10 de maig a la Marina Baixa es van notificar 14 positius per coronavirus. A la setmana següent, entre el 11 i el 17 de maig, la xifra de contagis en aquest departament va augmentar a 60. I entre el 18 i el 24 de maig s'han informat de 54 casos més. Després dels departaments sanitaris de l'Hospital Clínic i Doctor Peset de València, la Marina Baixa es el tercer departament de la Comunitat Valenciana que més positius per Covid-19 ha registrat en els últims set dies.

La gerent del departament de salut de la Marina Baixa també ha fet referència a l’estat del personal sanitari. Assenyala que es troben esgotats, i que han viscut molt d’estrés, pena i també por. En el seu cas, va patir en primera persona el virus. Va haver d’anar-se’n a viure a una altra casa per no contagiar la seua família i va passar moments de molta incertesa. “En el meu cas m’he recuperat molt bé; no em vull posar en la pell de la gent que va a una UCI; és duríssim”.

Entre les principals necessitats que a hores d’ara té el departament, hi ha augmentar el personal sanitari, sobretot els especialistes, i també l’ampliació de les instal·lacions. Cereceda creu que fins ara la població ha fet un gran esforç, però que no es pot abaixar la guàrdia. “No ha passat tot, cal continuar així.”

Contingut no disponible
stats