Dentistes i veterinaris s'ofereixen per a agilitzar el procés de vacunació

Caldria que les autoritats sanitàries decretaren l'excepcionalitat.

Una dona rep la vacuna de la Covid-19
Una dona rep la vacuna de la Covid-19

Dentistes i veterinaris ofereixen la seua ajuda per a accelerar les vacunacions a Espanya. El Consell General de Dentistes d'Espanya ha oferit aquest dijous al Ministeri de Sanitat la col·laboració dels odontòlegs "per a agilitar la campanya de vacunació Covid-19" amb l'objectiu d'aconseguir "la immunitat de ramat com més prompte millor". A Espanya hi ha més de 40.000 odontòlegs col·legiats.

"Som facultatius i, per tant, tenim les competències i atribucions necessàries per a això, encara que com per a tot el personal sanitari que està participant en la campanya, se'ns hauria de proporcionar la formació específica per a manipular els vials d'acord amb les seues característiques", ha explicat en un comunicat Óscar Castro, president del Consell General de Dentistes.

D'altra banda, el president del Sindicat de Veterinaris de Lleó, Manuel Martínez, ha anunciat aquest dijous que aquests professionals s'ofereixen per a participar en el procés de vacunació, però caldria que les autoritats sanitàries decretaren l'excepcionalitat.

Martínez aclareix que no pretenen "envair cap competència professional, sinó eixir com més prompte millor d'aquesta situació caòtica". Els veterinaris proposen "la creació d'equips específics multidisciplinaris de vacunació Covid-19 que treballen matí, vesprada i nit; l'habilitació especial i excepcional de tots els sanitaris disponibles per a l'aplicació de la vacuna, i la seua incorporació a aquests equips; així com la dotació i autorització de centres sanitaris especials on dur a terme una vacunació massiva de tota la població sensible en el menor temps possible".

També et pot interessar

stats