El delegat del govern espanyol a Madrid defén que “no hi havia cap element” per a prohibir la manifestació del 8M

Franco declara davant de la jutgessa que l’investiga per un delicte de prevaricació administrativa per autoritzar la marxa.

El delegat del govern espanyol a Madrid aten els mitjans de comunicació després de declarar davant la jutgessa
El delegat del govern espanyol a Madrid aten els mitjans de comunicació després de declarar davant la jutgessa / Luca Piergiovanni (Efe)

El delegat del govern espanyol a la Comunitat de Madrid, José Manuel Franco, ha assegurat aquest dimecres, davant de la jutgessa, que "no hi havia cap element" que el portara a "prohibir" la manifestació del passat 8 de març. A Franco l'investiguen per un delicte de prevaricació administrativa per autoritzar concentracions multitudinàries, com la marxa del 8 de Març, a pesar dels advertiments de risc de contagi per coronavirus.

"No puc ser responsable del 8M", ha dit Franco després d’eixir de declarar com a imputat per un delicte de prevaricació per no haver prohibit la manifestació del Dia de la Dona i altres a Madrid quan ja s’havien detectat casos de coronavirus.

Davant dels periodistes, Franco ha incidit que "no està acreditat" que l'increment de contagis del dia 9 de març "tinguera a veure amb la manifestació". Així mateix el delegat del govern d'Espanya a Madrid ha subratllat que en tot moment van fer el que recomanaven els experts sanitaris.

També et pot interessar

stats