Defensa admet que hi ha quasi 2.000 militars “afectats” per la Covid-19

La ministra indica que només 193 membres de les forces armades tenen el diagnòstic positiu d’un test, la resta són “dubtosos en quarantena”.

Un membre de la UME ajuda al seu company a llevar-se la granota de protecció després de desinfectar una residència d’ancians
Un membre de la UME ajuda al seu company a llevar-se la granota de protecció després de desinfectar una residència d’ancians / Kai Försterling (Efe)

Quasi 2.000 militars “afectats” per la Covid-19, encara que sols una mínima part tenen el positiu avalat per un test. Són les dades que ha donat la ministra de Defensa, Margarita Robles, en la compareixença en la comissió de l’àrea del Congrés.

Robles ha detallat que hi ha 1.973 membres de les forces armades “afectats” per la Covid-19, però només 193 amb diagnòstic positiu. Els 1.057 restants són "dubtosos en quarantena". Margarita Robles ha afirmat que els errors que s’hagen pogut cometre en l’operació Balmis contra el coronavirus són "exclusivament" seus i ha atribuït els encerts a les forces armades, que ocuparan un "lloc molt important" en la història d'aquesta pandèmia.

La titular de Defensa ha explicat que l'operació Balmis contra el coronavirus, que es va posar en marxa el 15 de març, ha desenvolupat més de 17.000 actuacions entre desinfeccions, transport de mercaderies o persones i suport a la seguretat.

També et pot interessar

stats