Més d’un milió de mascaretes en 467 nusos de transport públic per als que tornen a la faena

La delegada del govern espanyol a la Comunitat Valenciana destaca en la ràdio d'À Punt que el repartiment s'està duent a terme amb normalitat.

VÍDEO | Més d’un milió de mascaretes en 467 nusos de transport públic per als que tornen a la faena

Aquest dimarts, coincidint amb el primer dia laborable després dels festius de Setmana Santa i el Dilluns de Pasqua, s'ha posat en marxa a la Comunitat Valenciana la campanya que permetrà el repartiment de mascaretes entre els treballadors que tornen a la faena i utilitzen el transport públic.

Les mascaretes es repartiran en 467 punts: estacions de tren, metro, tramvia i parades d’autobusos (179 punts a Alacant, 35 a Castelló i 253 a València).

Els efectius de les forces de seguretat distribuiran més d'un milió de mascaretes d'un sol ús entre les persones que utilitzen el transport públic en què no es puga garantir la distància mínima de seguretat. En concret, en seran 500.000 a les comarques del centre del territori, més de 400.000 a les comarques del sud i 130.000 a les del nord.

El repartiment, que es farà durant els pròxims dos dies, ha començat a les 6:00 h a les comarques del nord, a les 6:30 h a les comarques del centre i a les 7:00 h a les del sud. Segons ha dit la delegada del govern espanyol a la Comunitat Valenciana, Gloria Calero, a Les notícies del matí, de moment no hi ha hagut incidències destacables.

També s'ha reforçat la presència d'agents a les estacions de tren de rodalia i de metro per a fer-ne les comprovacions i garantir que només es fan els moviments que permet el decret d'estat d'alarma.

Pla de conscienciació de la cultura de la protecció

El repartiment de mascaretes, segons ha anunciat Gloria Calero, forma part d'una campanya de conscienciació de la cultura de la protecció personal. D'aquesta forma, el que es vol és que la gent comence a adonar-se de la importància de protegir-se davant dels riscos als quals s'exposen en aquesta situació de pandèmia que vivim.

La patronal adverteix que falten equips de protecció

La Confederació Empresarial Valenciana ha advertit aquest dilluns de la falta d'equips de protecció per a la tornada a la faena en activitats no essencials i troba a faltar també indicacions més concretes amb informació per sectors, ja que les condicions per a tornar a l'activitat de manera segura difereixen molt entre una pime o una indústria pesant, per exemple.

En un comunicat, la patronal ha apel·lat a la responsabilitat compartida d'administració, empreses i treballadors perquè la tornada a l'activitat es faça de manera segura.

Els empresaris valencians troben a faltar indicacions més concretes, amb informació per sectors, ja que les condicions per a tornar a l'activitat de manera segura difereixen molt segons l'empresa. A més, els equips de protecció són d'ús obligat per a certs llocs de treball segons el que estableix el servei de prevenció, però en la resta de llocs de treball només és obligatori l'ús de màscares si no es pot guardar la distància de seguretat.

També et pot interessar

stats