El cap d’Atenció Domiciliària d’Alcoi acusa de mala praxi la residència DomusVi

Segons Manuel Pérez, no es va respectar l’aïllament dels malalts de coronavirus i s’hi van aplicar teràpies alternatives.

La residència Domus Vi d’Alcoi, en una imatge d’arxiu

La gestió de la residència DomusVi d’Alcoi durant l’estat d’alarma ha despertat declaracions contradictòries. El cap de la Unitat d’Hospitalització Domiciliària afirma que al geriàtric, on han mort 73 persones amb la Covid-19, es van desatendre les indicacions d’aïllament de les persones contagiades i s’hi van aplicar teràpies alternatives. La residència ha desmentit aquestes afirmacions i ha assegurat en un comunicat que sí que aplicaren les mesures indicades.

“Estaven mesclats amb pacients que no tenien símptomes. Donarem unes recomanacions bàsiques i la nostra sorpresa va ser que es va fer molt poc al respecte”, ha expressat Manuel Pérez a Ràdio Alcoi de la Cadena Ser. Consultat per À Punt NTC, el cap de la Unitat d’Hospitalització Domiciliària de l’Hospital Mare de Déu dels Lliris ha preferit guardar silenci, postura que ha adoptat tota la unitat que dirigeix. El doctor també ha assegurat que va intervindre una doctora naturista que no seguia les indicacions “volia retirar el tractament que manava els protocols del ministeri”.

La direcció del geriàtric ha contestat que sí que s’aplicaren els tractaments indicats i que l’aïllament dels contagiats es va fer des del tretze de març, abans que arribara l’orde, i que mai va contractar una metgessa naturista. En canvi, les famílies afectades, que han constituït una plataforma per a garantir-se la capacitat d’impulsar accions legals i judicials, entenen que aquestes declaracions reforcen les sospites de negligència. “Sabem coses per terceres persones, i el que ha dit el doctor ens ho confirma”, ha expressat Jordi Santonja, portaveu de la Plataforma de Familiars de Residents de la DomusVi d’Alcoi, a més d’explicar que afegiran aquestes declaracions als documents que estan arreplegant per a traslladar el cas als jutjats.

També et pot interessar

stats