El curs escolar començara amb 794.243 alumnes, 4.000 més que l'any passat

El conseller d'Educació, Vicent Marzà, assegura que hi haurà 4.374 docents més que al 2019, un 6% més.

Un professor prepara una aula perquè l'alumnat respecte la distància de seguretat
Un professor prepara una aula perquè l'alumnat respecte la distància de seguretat / Rodrigo Jiménez (Efe)

El conseller d'Educació, Vicent Marzà, ha donat aquest dijous les principals dades del curs escolar que s'inicia el pròxim dilluns de forma escalonada en infantil i primària, a conseqüència del coronavirus. Així, ha assegurat que el curs comença amb 794.243 xiquets i xiquetes, 4.000 més que l'any passat. Al mateix temps, hi haurà 76.063 mestres, una xifra que suposa que hi haurà 4.374 més que el curs passat i un creixement relatiu del 6%.

Marzà ha defensat el treball als centres per a organitzar-se i garantir la seguretat. A més, ha recordat, per exemple, que la mascareta és obligatòria a partir dels sis anys, que el transport escolar continua endavant amb les restriccions marcades, com ara que els xiquets o les xiquetes ocuparan sempre el mateix lloc, i que hi haurà un espai Covid en cada centre per a aïllar els possibles casos.

El conseller ha recordat també que el sistema educatiu ha invertit 207 milions d'euros per a reforçar-se contra la pandèmia. Amb aquests fons, provinent de l'Estat per a mitigar l'efecte del virus, s'han contractat professors per a baixar les ràtios d'alumnes i s'ha comprat material com ara mampares, mascaretes o gels desinfectants.

També et pot interessar

stats