Cultura injecta quatre milions al sector per a compensar els efectes de la crisi en els artistes

Marzà reconeix el treball dels artistes i afirma que el sector necessita ajudes addicionals a les previstes per les seues “especificitats”.

Espectacle 'Animal de sèquia', de la coreógrafa alcoiana Sol Picó
Espectacle 'Animal de sèquia', de la coreógrafa alcoiana Sol Picó / IVC

Quatre milions d’euros per a amortir l’impacte de la crisi derivada de la Covid-19 en l’àmbit cultural. És l’anunci que ha fet aquest divendres la Conselleria de Cultura i que preveu pal·liar els efectes econòmics que està tenint la pandèmia en centenars de professionals i empreses de totes les disciplines culturals.

A més d’aquest paquet de mesures, denominat reaCtivem, la Conselleria adaptarà a les necessitats actuals els 130 milions d'euros que la Generalitat havia pressupostat per a propostes culturals enguany.

El conseller de Cultura, Vicent Marzà, ha afirmat que "el sector cultural valencià necessita mesures específiques per a fer front a l'efecte de la pandèmia més enllà de les ajudes que s'estan generant de manera global, ja que les empreses culturals i creatives tenen unes especificitats molt concretes a les quals cal donar resposta".

A més, Marzà ha indicat que "hem d'entendre que, gràcies a la cultura, la nostra societat està vivint un confinament més suportable". Unes declaracions que el responsable autonòmic feia en el que anava a ser el primer dels dos dies de “l’apagada cultural”, una mesura de protesta d’artistes i professionals del sector de tot Espanya, els quals volien deixar de publicar continguts teatrals, museístics i musicals en les xarxes per a manifestar el descontentament amb les declaracions del ministre de Cultura.

Aquesta setmana, José Manuel Rodríguez Uribes, recuperava la frase d’Orson Welles que deia “Primer, la vida i després, el cine”, en al·lusió a les futures inversions per al sector cultural.

“Treball encomiable”

Sense referir-se a les declaracions del ministre, Vicent Marzà ha subratllat que "el treball social que estan fent tots els sectors culturals, nodrint de continguts per a consumir en línia, és encomiable”. I en aquesta línia ha continuat: “Totes aquestes persones que hi ha darrere no viuen només d'emocions i complicitats, han de remuntar la seua vida i assegurar-se el treball”.

D’altra banda, la Unió d'Actors i Actrius ha desconvocat finalment, aquest mateix divendres, l’apagada cultural per a donar "un vot de confiança" al govern espanyol, després que la ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, ha anunciat que l'executiu “estudiarà la singularitat del sector cultural per a adaptar les mesures generals ja adoptades, així com les futures a les especificitats del sector".

També et pot interessar

stats