Cullera, Xàtiva i Benetússer prorroguen les mesures extraordinàries per a contindre els contagis

La capital de la Costera té una incidència de 400,26 positius per cada 100.000 habitants.

Imatge aèria de Xàtiva
Imatge aèria de Xàtiva / À Punt NTC

Els ajuntaments dels municipis valencians de Cullera, Xàtiva i Benetússer han anunciat la pròrroga de les mesures restrictives posades en marxa amb l'objectiu de frenar els contagis de Covid-19. Estaran vigents durant una setmana a partir d’aquest dilluns.

En el cas de Cullera, entre altres acords, figura el tancament del Centre Municipal d'Esports i suspendre totes les activitats que s’hi desenvolupen. També mantindre la desinfecció de carrers a càrrec dels serveis municipals i amb la col·laboració del col·lectiu de llauradors de la ciutat. En aquest sentit, s'ha avisat la població que la maquinària de desinfecció dels llauradors actuarà als diferents barris del nucli urbà cada dilluns i dijous de la setmana a partir de les 22.00 hores. En aquests moments, la incidència en aquest municipi de la Ribera Baixa és de 189 casos per 100.000 habitants els últims 14 dies.

També s'ha decidit mantindre la reducció al cinquanta per cent l'aforament dels espais per a la celebració d'activitats esportives, competicions federades i activitats culturals que es duen a terme amb públic, així com la reducció a la meitat de l'aforament de la Biblioteca Municipal, dels museus municipals, de la Casa de la Cultura i de la Casa de l'Ensenyament i el tancament de parcs i jardins.

Pel que fa a Xàtiva, l'alcalde, Roger Cerdà, ha anunciat la pròrroga de les mesures per a frenar la incidència de la pandèmia a la ciutat, ja que les xifres no sols no han disminuït, sinó que han augmentat en aquestes dues setmanes. Segons les últimes dades de la Conselleria de Sanitat Universal corresponents a dissabte passat, Xàtiva té actualment una incidència de 400,26 positius per cada 100.000 habitants els últims 14 dies.

Les mesures que es mantenen per als pròxims quinze dies són la suspensió de les activitats, les convocatòries i els actes de concurrència pública de naturalesa turística, cultural, formativa, esportiva, lúdica i festiva; el tancament al públic de totes les instal·lacions municipals; la suspensió d'autoritzacions i cessions d'espais municipals i el tancament de parcs i jardins de la ciutat.

L'Ajuntament de Benetússer ha decidit prorrogar durant quinze dies més les mesures extraordinàries decretades el 2 de novembre i que acabaven aquest dimarts 17 de novembre. D'aquesta manera, amb l'objectiu de continuar frenant la propagació de la Covid-19 en el municipi, el consistori mantindrà la limitació de l'accés en espais públics, així com la supressió d'activitats culturals i serveis municipals fins al dimecres 2 de desembre a la mitja nit. Ara com ara, incidència en aquest municipi l'Horta Sud supera els 500 casos per cada 100.000 habitants.

També et pot interessar

stats