Cullera no té previst reorganitzar l’espai a les platges

Disposen de quinze quilòmetres per gaudir d’aquest paratge amb seguretat.

Platja del Dossel de Cullera
Platja del Dossel de Cullera

Amb la fase 1 de la desescalada els municipis ja han començat a reactivar l’activitat. Per a molts, el principal motor econòmic és el turisme. És el cas de Cullera, a la Ribera Baixa. El municipi, amb més de 22.000 persones censades, ja ha patit els efectes de la crisi del coronavirus i l’impacte en el seu turisme amb la cancel·lació de les Falles i de les festivitats de Setmana Santa.

No obstant això, ja es prepara de cara a la nova temporada estiuenca amb les limitacions que aquesta crisi pot suposar. L’alcalde de Cullera, Jordi Mayor, ha afirmat en Les notícies del matí que un dels seus principals atractius turístics, les platges, estan molt preparades per a l’època estival. Mayor ha explicat que, a diferència d’altres municipis amb "alcaldes nerviosos", no pretenen reorganitzar l’espai de les seues platges, si no és que hi ha una orde d’un govern autonòmic o estatal. L’edil ha explicat que el municipi disposa de quinze quilòmetres de platges, on en algun lloc arriben als cent metres d’ample i que, en total, sumen fins a un milió de persones d’aforament. Una xifra a què "ni en la millor temporada estival" s'ha arribat.

Jordi Mayor ha apel·lat a la responsabilitat de la ciutadania per a poder gaudir tots en seguretat de les platges "quan puguen obrir". Com també ho ha fet amb l’obertura, a partir d’aquest dilluns, dels nous comerços i establiments amb la fase 1 de la desescalada. L’alcalde ha explicat que s’ha treballat conjuntament amb aquests per a implantar un protocol a seguir igual per a tots, per a poder fer-ho amb la màxima seguretat possible.

La majoria d’establiments estan tancats des del dia 16 de març, raó per la qual els efectes econòmics han sigut molt greus. Per això, l’alcalde ha aclarit que, des de l’Ajuntament de Cullera, s’han destinat uns dos milions d’euros d’ajudes directes als empresaris per a intentar pal·liar els efectes de la crisi sanitària.

També et pot interessar

stats