Cullera tanca les platges de nit i Paterna suspén els actes al carrer per a frenar els contagis

Ontinyent se suma a la llista de municipis que tanquen la zona de bany per a evitar el risc de propagació el virus.

La zona de bany del Pou Clar, a Ontinyent, també quedarà tancada a partir del dijous
La zona de bany del Pou Clar, a Ontinyent, també quedarà tancada a partir del dijous / Europa Press

Tancar les platges durant la nit o suspendre les autoritzacions dels actes a la via pública. Són algunes de les iniciatives que han adoptat alguns ajuntaments valencians, com el de Cullera i Paterna, per a reforçar les mesures que des d’aquest dimarts ha implantat la Generalitat per a frenar els rebrots de coronavirus a la Comunitat Valenciana.

A Cullera (Ribera Baixa), la platja no es podrà xafar a partir de les deu i mitja de la nit. L’Ajuntament ho ha prohibit per a evitar activitats nocturnes, com el botellot o la concentració de grups d’amics sobre l’arena, que “no respecten les mesures de seguretat bàsiques de prevenció del coronavirus, com ara la distància interpersonal o l'ús de la mascareta”.

La mesura, que també afectarà l'activitat dels barets de platja, entrarà en vigor aquest dimarts i complementarà les ja acordades per la Generalitat.

D’altra banda, l’Ajuntament de Paterna (Horta Nord) ha decidit suspendre temporalment les autoritzacions d'actes en la via pública com a mesura preventiva per a frenar la transmissió del virus a la ciutat. Segons han assenyalat des del consistori, “encara que la ciutat se situa en un risc baix pel que fa a positius nous per coronavirus, amb aquesta mesura l'Ajuntament busca evitar les concentracions de persones en llocs públics”.

Aquesta mesura s’afig a unes altres ja adoptades a Paterna, com l'augment del control policial, la suspensió de les festes majors –que haurien de començar aquest dijous–, la detecció precoç a través de les aigües residuals de tot el terme municipal o la creació del comité de seguiment de la Covid-19.

I a Ontinyent (Vall d'Albaida), com ja han fet a Riba-roja de Túria (Horta) o Sumacàrcer (Ribera Alta) a les zones de bany, es tancarà el paratge del Pou Clar a partir d’aquest dijous per a evitar les concentracions de persones en aquest espai tan concorregut durant l’estiu.

“El Pou Clar s'havia convertit en les últimes setmanes en un lloc on acudien massivament visitants de localitats de tota la Comunitat Valenciana i havíem d'actuar sobre aquest tema per a garantir el compliment de la normativa”, ha explicat la primera tinenta d’alcalde, Natàlia Enguix.

Per tant, estarà prohibit quedar-se al Pou Clar, així com fer allí qualsevol activitat recreativa, lúdica o esportiva. L’empresa de seguretat que ha contractat l’Ajuntament mantindrà les tasques de vigilància en aquesta zona, sobre la qual ja s’havien adoptat mesures restrictives.

També et pot interessar

stats