Cues a la comissaria de Patraix per a aconseguir la targeta d'identitat d'estranger

Les entitats socials d'ajuda als migrants denuncien el retard a l'hora d'aconseguir aquest document necessari per treballar o fer gestions.

Cues a la comissaria de Patraix per a aconseguir la targeta d'identitat d'estranger
Cues a la comissaria de Patraix per a aconseguir la targeta d'identitat d'estranger

La pandèmia ha provocat cues a la comissaria de Patraix de València per a aconseguir la targeta d'identitat d'estranger, el document que necessiten totes les persones migrants per a poder treballar o obrir-se un compte bancari. Els retards provocats pels mesos de confinament han causat un coll de botella, que l'administració intenta solucionar amb l'obertura de la comissaria de vesprada. La dificultat per a aconseguir cita prèvia l’han aprofitada les màfies, que han arribat a demanar 200 euros per una cita.

Entitats socials d'ajuda als migrants han denunciat que el retard a l'hora d'aconseguir el document d'identitat per a estrangers, conegut com a TIE, ha impulsat el mercat il·lícit de venda de cites en internet. Linnea Sánchez, representant de la Taula d'Entitats de Solidaritat amb els Immigrants, explica que aconseguir la cita prèvia pot tardar actualment fins a tres mesos i pot arribar a haver-hi una espera de mig any. En alguns casos, el venedor està anul·lant una cita ja existent per a demanar-ne una de nova en el forat que queda, a canvi de diners com si d'una revenda d'entrades de futbol es tractara. En altres casos, fins i tot pot tractar-se d'una estafa.

Per la seua banda, el subdelegat del govern, Rafael Rubio, explica que des de fa tres setmanes ja s'obri de vesprada la comissaria de Patraix i s'espera que les noves màquines eliminen el coll de botella i la venda il·lícita de cites

També et pot interessar

stats