El CSIC també descarta la presència de Covid-19 al tramvia d'Alacant

L'organisme ha analitzat les estacions i els trens amb més presència de passatgers i tornarà a fer l'estudi al juliol i setembre.

Un dels tècnics de l'estudi del CSIC pren mostres per a l'estudi per a detectar traces de coronavirus al Tram d'Alacant
Un dels tècnics de l'estudi del CSIC pren mostres per a l'estudi per a detectar traces de coronavirus al Tram d'Alacant / Tram Alacant

El TRAM d'Alacant també està lliure de Covid-19. El Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC) ha analitzat les instal·lacions i els trens del tramvia d'Alacant, igual que va fer amb Metrovalència, i ha descartat la presència dels virus, segons ha informat el conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España.

"Cap de les mostres arreplegades ha donat presència de coronavirus, la qual cosa significa que el treball fet en prevenció ha donat els seus fruits", ha ressaltat el conseller en la presentació de l'estudi. L'obtenció de mostres i posterior anàlisi que ha permés aconseguir aquesta conclusió ha sigut possible gràcies a la col·laboració entre Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) i l'Institut d'Agroquímica i Tecnologia d'Aliments (IATA), que depén del Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC) del Ministeri de Ciència i Innovació.

En aquest procés s'han analitzat mostres de diversos elements de l'estació dels Estels, al centre d'Alacant i punt d'origen o destinació de les línies 1, 2, 3 i 4, i en dos trens. En aquesta primera anàlisi sobre el TRAM s'han estudiat 16 mostres. Després d'aquest primer mostreig i posterior anàlisi, FGV té previst continuar els mesos de juliol i setembre.

Les mostres van ser seleccionades en les zones de més afluència i amb els elements que estan més en contacte amb els usuaris i usuàries d'FGV a Alacant. Així, s'han buscat sempre les pitjors condicions: estacions i trens d'alta afluència i elements de molt de contacte. En aquest procés s'han analitzat mostres de baranes, torns, màquines expenedores, trens i filtres d'aire condicionat. L'operació de mostreig es va repetir posteriorment a la neteja que es fa de manera habitual.

També et pot interessar

stats