La crisi sanitària i la desescalada modifiquen la demanda turística a la Comunitat Valenciana

S'allarguen els períodes de lloguer a causa de l'educació en línia i el teletreball.

La crisi sanitària i la desescalada modifiquen la demanda turística a la Comunitat Valenciana
La crisi sanitària i la desescalada modifiquen la demanda turística a la Comunitat Valenciana

La demanda de lloguer per a habitatges unifamiliars vacacionals amb jardí i piscina privada ha crescut enguany per les restriccions imposades pel coronavirus. En alguns llocs ha sobrepassat l'oferta existent o l'ha anul·lada pel fet que els propietaris faran ús del xalet davant la incertesa de poder gaudir d'una altra mena de descans.

A la província de València, la tendència de lloguer de xalets s'ha accentuat enguany i s'està produint un excés de demanda respecte a l'oferta, segons ha assegurat el portaveu i vicepresident del Col·legi d'Agents de la Propietat Immobiliària de València (Coapiv), Vicente Díez.

Un altre dels canvis que s'ha notat són els períodes de lloguer, molts més llargs que la setmana o quinzena habitual, que arriben a un mes o més, per la circumstància de l'educació en línia i el teletreball.

També canvia el mes en què es lloga i "el volen per a ja, per a juny" perquè solen ser famílies amb fills, segons ha comentat el portaveu de Coapiv. Paral·lelament al lloguer, s'ha reactivat la compra de xalets que feia un temps que estaven en venda, però això suposa un xicotet percentatge.

Compravenda estrangera

A la província d'Alacant, l'interés per la compra d'habitatge tant en costa com en interior s'ha mantingut enguany entre el turista estranger, i Provia (Associació Provincial de Promotors d'Habitatges d'Alacant) constata "una mica de retenció" que es va solucionant i una "resposta exponencial espectacular" d'estrangers, que encara s'ha de materialitzar, segons indica el seu secretari general, Jesualdo Ros.

S'han produït certes complicacions a l'hora d'efectuar el lliurament d'habitatges, però finalment la solució adoptada per a escripturar l'habitatge ha sigut, en molts casos, designar un apoderat, ja que qui realitza la compra no es pot desplaçar des del seu país d'origen.

En habitatge usat, el mercat britànic és el principal a Alacant, mentre que en habitatge nou el suec ocupa la primera posició, seguit del belga i l'holandés.

També et pot interessar

stats