La crisi pel coronavirus afecta el 97,5 % de les empreses metal·lomecàniques

Més de la meitat de les empreses tramita un ERTO.

Un treballador del sector metal·lomecànic en una imatge d'arxiu
Un treballador del sector metal·lomecànic en una imatge d'arxiu / Europa Press

El 97,5 per cent de les empreses metal·lomecàniques han patit l’impacte de l’estat d’alarma, decretat per a contindre l’expansió de la Covid-19. A més, en la majoria dels casos, en el 72,3 per cent de les empreses, l’impacte ha sigut superior al 50%, segons una enquesta de la Federació Empresarial Metal·lúrgica Valenciana (Femeval).

D’acord amb aquesta anàlisi, la disminució de l’activitat productiva no s’ha traslladat simètricament en les plantilles que treballen o teletreballen en l’empresa. L’impacte de la plantilla afecta el 90% de les empreses i l’impacte sobre més del 50% de la plantilla es dona en el 64,9% de les empreses del sector.

Pel que fa a les perspectives del sector a curt termini, apunten a una reducció del 44% respecte del nivell actual o cap a una parada total del 33%, enfront d’un 11% que espera mantindre l’activitat.

La majoria, abocades a l’ERTO

El 59,2% de les empreses d’aquest sector han sol·licitat o tenen en fase de sol·licitud un expedient de regulació temporal d’ocupació (ERTO), mentre que el 40,8% estan tramitant-lo.

Entre els aspectes que afecten el desenvolupament normal del treball del sector metal·lomecàniques destaca el cessament de l’activitat dels clients, la falta de subministraments o de matèries primeres, els problemes en el transport de productes, el cessament de l’activitat de serveis externalitzats, l’absència de personal per necessitats de conciliació, la problemàtica de mercat en països de destinació d’exportacions i l’absència de personal per malaltia i per restriccions de transport públic.

També et pot interessar

stats