La crisi del coronavirus marca l’inici de la campanya de la renda 2019

L'Agència Tributària ha considerat "especialment important" mantindre la campanya en les dates previstes.

L'Agència Tributària ha considerat "especialment important" mantindre la campanya en les dates previstes.

Aquest dimecres comença la campanya de la renda i patrimoni de 2019 per a la modificació i presentació dels esborranys de les declaracions, el termini de les quals es prolongarà fins al 30 de juny. Inicialment, es manté el calendari previst malgrat la crisi sanitària de la Covid-19.

L'Agència Tributària ha considerat "especialment important" mantindre la campanya en les dates previstes perquè com més prompte es duga a terme, abans podran rebre els contribuents les devolucions, atés que el 70% de les declaracions ixen a retornar.

Així, es mantenen els terminis malgrat la petició dels tècnics d'Hisenda (Gestha) d'estendre-la fins a finals de setembre.

Una de les novetats d’enguany és la simplificació de la consignació dels immobles propietat del contribuent, que ara figuraran en un únic apartat en què s’indicarà l’ús que se n’ha fet durant l’exercici. També se simplifica la identificació del domicili fiscal del contribuent i la declaració de rendiments d’activitats econòmiques d’estimació directa.

Tots els contribuents podran accedir a l’esborrany de declaració a través del servei Renta Web, amb el certificat electrònic, cl@ve PIN o el número de referència, on es podrà modificar, confirmar i presentar.

També et pot interessar

stats