Cremades: "Ara sí que podem dir que estem en un pic de contagis, abans no"

El matemàtic de la Universitat Miguel Hernández d'Elx ha contradit Fernando Simón, que va assegurar que el pic de contagis es va assolir fa dos caps de setmana.

VÍDEO | Cremades: "Ara sí que podem dir que estem en un pic de contagis, abans no"

El matemàtic de la Universitat Miguel Hernández d'Elx, Santi Cremades, ha afirmat aquest divendres en el programa A La Ventura que "podem dir que estem en un pic" de contagis de la tercera onada.

D'aquesta manera, el matemàtic ha contradit l'afirmació del director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències, Fernando Simón, que va assegurar que el pic es va assolir el cap de setmana del 17 de gener.

En aquest sentit, Cremades ha indicat que la incidència acumulada dels últims dies mostra com els casos encara estaven pujant "i de manera prou pronunciada". El científic ha precisat que Simón s'ha fixat en les dades diàries, que poden confondre, i no en la incidència acumulada, que mostra el recorregut de catorze dies.

El matemàtic ha posat l'accent en el fet que ara mateix "no podem predir a través de les matemàtiques" com serà la baixada de casos, ni la velocitat, perquè n'hi ha noves variables que no permeten conéixer com serà l'estabilització de contagis, com les noves variants del virus.

També et pot interessar

stats