Creix la xifra de municipis que opten per l'autoconfinament davant la mala evolució de la pandèmia

Paterna, Bétera, Banyeres de Mariola, la Font de la Figuera, Faura i Bunyol demanen als veïns que es queden a casa de forma voluntària.

Imatge d'arxiu de Bunyol

La tornada de Nadal està sent dura a la Comunitat Valenciana. La Generalitat va decretar el confinament de 29 municipis. Ara, tot i que aquest dilluns la consellera de Sanitat, Ana Barceló, va dir que descartava el confinament domiciliari, en altres municipis s'està demanant el confinament domiciliari davant les males dades de l'evolució de la pandèmia. És el cas de localitats com ara Paterna (Horta), Bétera (Camp de Túria), Banyeres de Mariola (Alcoià), la Font de la Figuera (La Costera), Faura (Camp de Morvedre) o de Bunyol.

A Banyeres de Mariola, on la incidència acumulada se situa en 1.457,27 casos per cada 100.000 habitants, l'Ajuntament ha demanat l'autoconfinament als veïns a partir d'aquest dimarts, 12 de gener, davant l'augment de casos en el municipi, que es troba en una situació "molt complicada". El consistori ha afirmat que en les passades festes de Nadal, Cap d'Any i reis, "una part de la població no ha actuat correctament" i "hi ha hagut trobades, menjars i sopars de matrimonis, famílies, parelles, colles de joves en cases, casetes i locals", uns fets que "han provocat múltiples cadenes de contagi".

A Bunyol, amb una incidència acumulada de 914,12 casos, l'Ajuntament també ha demanat als veïns i veïnes que s'autoconfinen, que no isquen del municipi ni de casa "sense un motiu justificat" i únicament per temes d'extrema necessitat o per causes laborals o familiars.

Una mesura semblant és la que reclama l'ajuntament de Paterna, que segons les últimes dades de Sanitat té una incidència acumulada de 317,69 casos positius per cada 100.000 habitants en els últims 14 dies. La mesura entra en vigor aquest dimarts i l'alcalde de la localitat, Juan Antonio Sagredo, ha fet una crida a la responsabilitat de la ciutadania perquè es quede a casa, limite al màxim els contactes socials i siguen rigorosos amb el compliment de les noves restriccions.

A Faura, l'Ajuntament també ha reclamat l'autoconfinament. La localitat ha arribat a una incidència acumulada de 706,61 casos "polvoritzant totes les estadístiques que teníem fins ara", segons recorda el consistori.

També et pot interessar

stats