Creix el nombre d’autonomies que demanen a Sánchez l'aplicació de l’estat d’alarma

El País Basc, Astúries, Navarra, Extremadura, Cantàbria, Catalunya, Castella- la Manxa, La Rioja i Melilla l’han sol·licitat.

Centre de València durant el confinament
Centre de València durant el confinament / Shutterstock

El País Basc, Astúries, Extremadura, Catalunya, Cantàbria, Navarra, Castella - la Manxa, La Rioja i Melilla han sol·licitat aquest divendres al govern espanyol l’aplicació de l’estat d’alarma als seus territoris per a poder, així, aplicar restriccions a la mobilitat.

D'altra banda, Madrid, Múrcia i Castella i Lleó s’han sumat a la Comunitat Valenciana i han anunciat l’aprovació de tocs de queda. Andalusia per la seua banda, ha aprovat un toc de queda només per a la ciutat de Granada.

Possible consell de ministres extraordinari

Davant aquestes peticions, el govern central podria convocar aquest cap de setmana un consell de ministres extraordinari per a aplicar l'estat d'alarma, segons avancen diversos mitjans com la cadena SER o TVE citant fonts pròximes al govern central.

Durant la seua compareixença d'aquest divendres el president del govern espanyol Pedro Sánchez, no ha anunciat l'aplicació de l'estat d'alarma i ha valorat els acords aconseguits aquest dijous en el si del Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut, on ha explicat que s'han fixat quatre nivells d'alerta i les actuacions que han de dur a terme les diferents comunitats segons el nivell de risc que hi haja.

"Quan un territori aconseguisca el nivell d'alerta 4, és a dir, l'alerta extrema, hauran d'adoptar-se mesures excepcionals que podran requerir també l'activació d'un instrument constitucional que és l'estat d'alarma" de forma "consensuada" als territoris, ha assenyalat el president.

Finalment, ha dit que cap govern local, autonòmic o nacional té interés a imposar més limitacions que les imprescindibles, però es necessita la "màxima col·laboració, consciència i disciplina ciutadana". Espanya té una incidència acumulada de 348 casos per cada 100.000 habitants i "hem d'aconseguir una incidència acumulada per davall dels 25".

També et pot interessar

stats