Creix l'empadronament als pobles d'interior en previsió d'un segon confinament

A Navaixes hi ha 9 veïns més i a Xèrica s'han empadronat 20 persones a l'octubre i 60 des que va començar el primer confinament.

Creix l'empadronament als pobles d'interior en previsió d'un segon confinament
Creix l'empadronament als pobles d'interior en previsió d'un segon confinament

Creix l'empadronament als pobles d'interior davant el temor sobre l'evolució de la pandèmia. La por a restriccions més dures o fins i tot a un segon confinament ha fet que moltes persones que viuen a les grans ciutats i tenen segones residències en pobles de l'interior s'empadronen en aquests municipis rurals. A la comarca de l'Alt Palància molts pobles han vist créixer el nombre d'habitants. Alguns trien aquests municipis per a fer escapades, mentre que altres fan un pas més i converteixen la seua casa d'estiu en la primera residència.

A Begís, 10 persones s'han empadronat en les últimes setmanes amb la intenció de passar un possible segon confinament. En aquest municipi no han tingut cap positiu de Covid i això encara el fa més atractiu. “Treballes a València pero el teu empadronament està a Begís. Això et permet, encara que hi haja un confinament perimetral, fer desplaçaments”, explica María José Madrid Martínez, alcaldessa del municipi.

A Xèrica, durant el mes d'octubre s'han empadronat 20 persones, 60 des que va començar el primer confinament, i ara ja superen els 1.600 habitants. Es tracta de persones que tenen una segona residència al municipi i poden teletreballar. I a Navaixes s'han sumat nou veïns durant el mes d'octubre. Nous habitants que es tradueixen en beneficis per a aquests pobles. La majoria La majoria dels nous residents venen de València i Barcelona o havien viscut part de la seua vida en aquests pobles que, ara, la pandèmia ha tornat a convertir en la seua llar.

També et pot interessar

stats