Creix a 83 persones la xifra de defuncions diàries per coronavirus a Espanya

El nombre de nous casos diagnosticats també s’ha incrementat lleugerament respecte a ahir, amb 295.

Casos de coronavirus a Espanya
Casos de coronavirus a Espanya / À Punt NTC

La xifra de defuncions diàries a Espanya ha augmentat aquest dimarts, amb 83 noves morts, encara que es manté per tercer dia consecutiu per davall del centenar. Des que va començar la pandèmia han mort 27.778 persones en tot el país.

El nombre de nous casos diagnosticats també s’ha incrementat lleugerament respecte a les dades de dilluns, amb 295. La xifra total de contagis s’eleva així a 232.037 casos.

També s'han produït 166 noves hospitalitzacions en les últimes 24 hores, fins als 124.159 ingressats en els hospitals espanyols, mentre que els ingressos a l'UCI han baixat a 11 de nous, fins als 11.414 actuals. Són les xifres que es desprenen a falta que quatre comunitats autonòmes presenten la totalitat de les dades que, des d’aquesta setmana, es comptabilitzen.

El director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, creu que aquestes dades evidencien una evolució “molt bona” de la pandèmia, ja que segueixen la tendència a la baixa dels últims dies, encara que ha fet una crida a la prudència perquè, a pesar de la millora en el sistema de detecció, hi pot haver casos que no es detecten i els afectats es convertisquen en transmissors de la malaltia.

A més, Simón ha destacat que continua reduint-se el temps entre la primera consulta mèdica dels pacients susceptibles de tindre la Covid-19 i el diagnòstic, que actualment està en les 48 hores. Per tant, “si hi ha rebrots seríem capaços de localitzar a temps els contagis per a poder actuar ràpidament”, afirmava el responsable del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries.

“Anem per molt bon camí, però cal mantindre la tendència per a garantir que el risc de rebrot es redueix al mínim”, explicava Fernando Simón.

També et pot interessar