Creen un teixit capaç d'eliminar per contacte la Covid-19

Inactiva en un 99,9% la Covid després de dos minuts.

Imatge d'alta resolució del nou teixit que elimina el coronavirus per contacte
Imatge d'alta resolució del nou teixit que elimina el coronavirus per contacte / Europa Press

Un equip d'investigadors creen un teixit capaç d'eliminar per contacte la Covid-19 en un 99,9%. És un teixit format per micropartícules d'argent que inactiva el coronavirus després de dos minuts de contacte. Es tracta d’un teixit de polièster i cotó amb una capa amb dos diferents micropartícules d'argent. La investigació s'inicià el desembre de 2019 quan es van detectar els primers casos a la Xina. El material ja estava testat com antifungicida i antibactericida, i van decidir comprovar la seua eficàcia com a viricida. En primer lloc per comprovar la seua eficàcia, van aplicar-lo a soques procedents de malalts de la Covid-19, un entrebanc que van superar i aconseguir-les dels primers infectats del Brasil.

El material està ara en fase de patent i obri la porta a la seua aplicació per a la confecció d'equipament de protecció sanitària. L'empresa brasilera també està fent experiments per a utilitzar-lo en altres materials, com a films plàstics, polímers flexibles i en paviments i ceràmica.

El projecte ha estat desenvolupat per una start-up tecnològica brasilera, Nanox, creada per investigadors de la Universitat de Sao Paulo, en col·laboració amb altres de la Universitat Jaume I de Castelló. Un projecte on ha participat la Fundació de Suport a la Investigació de l'Estat de Sao Paulo (Fapesp), l'organisme que ha finançat part de la investigació i que ha divulgat hui el resultat.

El Brasil ja és el segon país amb més morts (48.427) i amb més d'un milió de casos confirmats, tot i que, segons els especialistes, encara no ha arribat al pic de la corba de contagis.

També et pot interessar

stats