La Covid-19 s’estén pels pobles xicotets que evitaren els contagis durant l’estat d’alarma

A Vistabella del Maestrat han confirmat dotze contagis, mentre que a Vallat diverses famílies estan confinades.

L'ajuntament de Vallat, en una imatge d'arxiu
L'ajuntament de Vallat, en una imatge d'arxiu / À Punt NTC

Alguns pobles valencians que havien evitat la presència de coronavirus durant l’estat d’alarma estan començant a detectar nous contagis. És el cas de Vallat, un xicotet poble de l’Alt Millars on s’ha conegut aquesta setmana un brot per una reunió social. També a Vistabella del Maestrat (Alcalatén) o, fa un parell de setmanes, a la Pobla de Benifassà (Baix Maestrat).

Vistabella del Mestrat ha comunicat nou positius més i comptabilitza ja dotze persones infectades. El personal del consultori mèdic ja ha iniciat el rastreig dels possibles contactes, s’han fet fins ara 55 PCR i seguiran fent proves durant els pròxims dies amb l’objectiu de contindre la propagació del brot.

De moment, es desconeix l’origen però les persones que han donat positiu estan localitzades en dos nuclis familiars. “Tenim un grup de quatre xics joves, els seus pares i un grup de sis adults majors de més de 65 anys”, ha explicat a À Punt NTC l’alcalde Jordi Alcón. Tot indica que una reunió de joves ha contagiat el seu entorn més pròxim i ara passen quarantena als domicilis.

A Vallat, on a penes viuen quinze persones a l’hivern, i al voltant de 150 a l’estiu, també la Covid-19 els ha trastocat el dia a dia. “El brot està controlat, va partir d'una persona que va passar ací uns dies, que es va sentir malament en tornar a la seua localitat i es va començar a fer el rastreig”, ha explicat l’alcalde de la localitat, Òscar Edo, qui ha confirmat que fins ara únicament s’ha detectat un cas positiu, que roman en aïllament domiciliari.

Les famílies confinades podran tornar a eixir al carrer a partir d’aquest divendres. Mentrestant, al bar, ja es veu com comença a recuperar-se el ritme habitual del poble, encara que tots tenen clar que no es pot abaixar la guàrdia perquè ningú està fora de perill.

En obrir el ventall de rebrots a les comarques valencianes, se’n registren ja almenys 80, 51 dels quals són de València i la seua àrea metropolitana. En la majoria dels casos són brots de tres a cinc casos. No obstant això, el que s’ha detectat al poble de Càrcer multiplica per quatre eixes xifres, amb una vintena de positius i el poble pràcticament paralitzat. També s’ha confinat a Alboraig un centre de menors després dels catorze positius detectats en la plantilla, que actualment fan quarantena a casa.

També et pot interessar

stats