La Covid-19 retallarà més d'un 75% els ingressos de la meitat del sector cultural

L'enquesta de la Universitat de València també mostra que el sector dona per feta la reducció de plantilles.

VÍDEO | La Covid-19 retallarà més d'un 75% els ingressos de la meitat del sector cultural

Quasi la meitat del sector cultural valencià estima que perdrà més del 75% dels ingressos habituals, a conseqüència de la Covid-19. La pandèmia ha obligat a confinar la població durant setmanes i ha paralitzat la vida cultural, segons una enquesta que ha elaborat l'Àrea d'Investigació en Economia de la Cultura de la Universitat de València (Econcult).

El nombre d'agents culturals que espera pèrdues en la previsió d'ingressos s'eleva al 75,37%. A més, l'increment d'enquestats que afirmen estimar pèrdues majors del 75% dels ingressos habituals s'ha incrementat significativament, fins a quasi la meitat (45,37%). Únicament el 4,63% dels agents culturals enquestats van afirmar que per al segon semestre no tindrien pèrdues d'ingressos.

Pràcticament tots els enquestats (92,93%) afirmen que es veuran afectats a la llarga per les mesures de confinament, amb un impacte entre lleu i de tancament de l'organització. Únicament un 9,51% valora com a xicotet aquest impacte, ja que podrà adaptar-se fàcilment a la nova situació de distanciament social.

Reducció de plantilla

L'estudi també evidencia que l'impacte de la pandèmia és, a més, a llarg termini. El 45,85% dels enquestats valora com a significatiu l'impacte a la llarga i considera que la situació els obligarà a reduir la plantilla per a poder seguir.

L'enquesta l'han elaborada a partir del disseny d'un detallat qüestionari elaborat per Econcult. Aquest qüestionari va estar disponible del 16 d'abril al 17 de maig de 2020 i va rebre un total de 410 respostes d'organitzacions i agents culturals valencians, segons els autors de l'estudi.

També et pot interessar

stats