La Covid-19 obliga algunes escoles a avançar les vacances de Nadal

La pandèmia repunta també a les aules i s'han tancat centres a Tàrbena, Bolulla i Oliva.

El pati de l'escola de Tàrbena, desert
El pati de l'escola de Tàrbena, desert / À Punt NTC

A les portes de tancar el primer trimestre del curs, el repunt en la incidència del coronavirus després del pont de desembre s'ha fet notar també als centres escolars valencians. Per primera vegada en cinc setmanes, augmenta la xifra de col·legis que tenen algun grup confinat per la Covid-19, deu més que dilluns passat. Segons les dades que ha publicat aquest dilluns la Conselleria d'Educació, la quinzena setmana del curs ha finalitzat amb 441 classes confinades en 258 escoles, davant les 417 aules de la setmana anterior. L'augment de contagis ha fet que alguns ajuntaments hagen decidit avançar les vacances de Nadal en diversos centres afectats pel virus i des d'aquest dilluns l'alumnat ja està a casa.

A Bolulla i a Tàrbena, a la Marina Baixa, els ajuntaments han tancat les escoles per positius en l'equip docent. El contagi inicial es va produir al domicili particular que comparteixen una parella de mestres que fan classe a Ses Escoles de Tàrbena un d'ells i al col·legi Penya de l'Or de Bolulla l'altre. Posteriorment, cinc mestres de Ses Escoles, entre ells la mestra infectada, es van reunir en claustre. L'alcalde del municipi ha explicat que, després de saber que havia donat positiu, Sanitat Pública va decretar que només el personal docent s'havia de fer la prova PCR i guardar quarantena. Això deixava el col·legi sense mestres per a fer classe presencial. L'Ajuntament va decidir aleshores tancar el centre i enviar l'alumnat a casa. La direcció del centre, però, ha precisat que l'activitat lectiva no s'ha detingut i que la docència s'està impartint en línia.

Bolulla també ha hagut de parar l'activitat presencial al col·legi Penya de l'Or pel mateix cas. El regidor de Sanitat, David Ferrer, assenyala que, tot i que només els tres alumnes de primària eren contactes directes, per a tranquil·litat de les famílies i de tot el poble, l'Ajuntament ha pagat la PCR i ha fet la prova als deu alumnes de l'escola.

Tampoc ha anat a classe aquest dilluns ni ho farà dimarts l'alumnat del centre concertat El Rebollet d'Oliva (Safor) després d'haver-se comptabilitzat 45 positius. Per por que el brot anara a més, l'Ajuntament va demanar el passat dijous a la Conselleria de Sanitat Universal autorització per a tancar l'escola, segons va anunciar el mateix consistori en Facebook.

I a l'Institut la Patacona d'Alboraia (Horta Nord) s'ha confinat una aula de primer de l'ESO i hi ha casos confirmats en altres cursos i també en batxillerat. El responsable de Covid del centre recorda que l'institut no té potestat per a tancar i que, per això, continua obert, però recomana l'alumnat que no vaja a classe.

Més al nord, Sogorb (Alt Palància) també ha encés les alertes per l'augment de contagis en els últims dies. L'Ajuntament ha decidit tancar fins que passe el període vacacional els centres educatius, esportius i culturals sobre els quals té competència, com ara biblioteques. També recomana les famílies no portar els fills a col·legis i instituts, dependents de la Conselleria d'Educació. Tot i això, els centres estan oberts i amb el personal docent operatiu.

També et pot interessar

stats