La Covid-19 obliga a cancel·lar esdeveniments culturals i festius

Elda se suma a les localitats que no celebraran falles el 2020 i l'Aplec dels Ports ha anunciat que suspén l'edició de juliol.

Elda se suma a les localitats que no celebraran falles el 2020
Elda se suma a les localitats que no celebraran falles el 2020 / Ajuntament d'Elda

La pandèmia del coronavirus està obligant a cancel·lar esdeveniments culturals i festius com ara l'Aplec dels Ports, que havia de celebrar-se al mes de juliol al Forcall, o les Falles. Els últims que han pres la decisió han sigut els fallers d'Elda. Els torrentins sabran dimarts si els monuments eixiran enguany al carrer, i a València encara no es descarta fer la festa al mes de juliol. L'Ajuntament ha marcat el 15 de juny com a data límit per a saber si se celebren al juliol o se suspenen.

Les diferents juntes locals van prenent posicions. A Elda s'han suspés les festes de les Falles, la celebració de les quals estava prevista del 24 al 27 de setembre. La Junta Gestora de Falles d'Elda explica que han pres aquesta decisió per la impossibilitat de saber el moment en què les mesures restrictives derivades per la situació sanitària deixaran de fer efecte i per la incertesa que se celebren amb seguretat.

Per la seua banda, a Alzira ha decidit tancar l'exercici, i les falles de 2020 s'han donat per acabades. A més, han donat suport a la decisió municipal de destinar part del pressupost del col·lectiu faller per a ajudar les persones més castigades. Algemesí també ha optat per aquesta fórmula d'ajudar contra la Covid-19. A més, les seues falleres majors continuaran en el càrrec l'any que ve.

A causa de la incertesa de quan i com poder celebrar la festa, els carrers de Massamagrell, Tavernes de la Valldigna, Vilanova de Castelló, Alberic o Pedralba, tampoc tindran enguany ni la música, ni el soroll, ni la llum que envolten les Falles.

L'Aplec dels Ports

Els organitzadors de la 42a edició de l'Aplec dels Ports han anunciat en les seues xarxes socials a través d'un vídeo que suspenen aquesta cita que havia de celebrar-se al mes de juliol al Forcall per a protegir els veïns i veïnes de les comarques del nord, on la major part de la població supera els 50 anys. El municipi acollirà la trobada del 23 al 25 de juliol de 2021.

També et pot interessar