La Covid-19 fa estralls en la venda de la loteria de Nadal

La suspensió de les festes i la reducció dels horaris dels bars són els motius de la caiguda del sector.

La venda de loteria de Nadal que s'ha fet fins a finals de setembre ha baixat un 30% en finestreta
La venda de loteria de Nadal que s'ha fet fins a finals de setembre ha baixat un 30% en finestreta / Biel Aliño (Efe)

La pandèmia del coronavirus amenaça les vendes de la loteria de Nadal d’enguany. Des de la patronal d’administradors de loteries Anapal adverteixen que vora la meitat de les vendes totals, 1.200 milions d’euros, està en perill com a conseqüència de la crisi econòmica i sanitària.

En una entrevista en Les notícies del matí, el president d’Anapal, Josep Manuel Iborra, ha explicat que la caiguda del sector es deu, fonamentalment, a la suspensió de les festes patronals i a la reducció dels horaris dels bars i dels local d'oci.

A banda de la compra en finestreta, que suposa només el 30% de la venda de loteria, altres canals habituals per adquirir-la són les associacions, les empreses i la restauració, on segons Iborra, el descens ha sigut “brutal”. "La situació és dramàtica", ha manifestat el president d’Anapal.

En aquest escenari, des de la patronal demanen a Loteries i Apostes de l’Estat que prenguen mesures per a defendre el sector. “Ens preocupa el model actual del sorteig, que està basat en participacions i venda externa”, ha assegurat Iborra.

Sobre la caiguda del nivell adquisitiu de la població per la crisi econòmica, el president de la patronal ha incidit a dir que no li preocupa, ja que la venda de la loteria s’ha mantingut durant els anys. “La gent continua jugant però disminueix la quantitat que hi inverteix”, ha valorat.

També et pot interessar

stats