La Covid-19 esclata de nou amb major agressivitat a les comarques del sud

Elx, Benidorm i Petrer han multiplicat per 6 la incidència acumulada en només dues setmanes, Elda i Oriola per 5, i Torrevella per deu.

Un carrer de Benidorm, una de les localitats on s'ha multiplicat per 6 la incidència acumulada (IA) en les últimes dues setmanes
Un carrer de Benidorm, una de les localitats on s'ha multiplicat per 6 la incidència acumulada (IA) en les últimes dues setmanes / Europa Press

El creixement descontrolat i sostingut del coronavirus que reconeixen les autoritats sanitàries no té una velocitat uniforme a tot el territori, però sí que està repetint patrons que ja havíem vist mesos arrere.

Com ja va passar en acabar l’estiu, el sud de la Comunitat Valenciana és ara mateix la zona on més ràpidament es propaga la malaltia. Una de les millors pistes la dona el que està passant a les ciutats de més de 50.000 habitants, que la Generalitat ha decidit tancat perimetralment durant els caps de setmana.

En aquestes 16 ciutats (Petrer hi està inclosa, perquè forma una conurbació amb Elda), el patogen no para de créixer des de Nadal a un ritme accelerat que, a les ciutats del sud, en realitat és vertiginós.

Elx, Benidorm i Petrer han multiplicat per 6 la incidència acumulada (IA) en les últimes dues setmanes. Elda i Oriola, per 5. I Torrevella, per 10, tot i que de moment es manté com la ciutat amb millors xifres d’incidència. L’excepció a aquest nou esclat al Baix Segura, el Vinalopó i la Marina Baixa el formen Alacant i Sant Vicent del Raspeig, ciutats on el coronavirus s’ha duplicat durant el mateix període de temps.

A la resta del País Valencià, el creixement de la IA des del 7 de gener també és molt fort, però inferior al que està passant al sud. València, Castelló de la Plana i Paterna han multiplicat la incidència per 4. Gandia i Sagunt, per 3 i Vila-real i Alcoi (que des de fa setmanes lidera el rànquing espanyol d’incidències en grans ciutats) l’han doblada.

En aquest quadre es resumeix la radiografia epidemiològica de les ciutats valencianes de més de 50.000 habitants, on no es podrà entrar ni eixir a partir de les 15:00 hores del pròxim divendres.

També et pot interessar

stats