La Covid-19 destrueix més 800.000 llocs de treball en dos mesos

El sector serveis ha sigut el més afectat, amb 650.000 ocupacions perdudes, especialment en hoteleria i comerç.

La ministra de Treball, Yolanda Díaz, durant la intervenció en la Comissió de Treball del Senat
La ministra de Treball, Yolanda Díaz, durant la intervenció en la Comissió de Treball del Senat / Chema Moya (Efe)

Les mesures de confinament i paràlisi adoptades per a lluitar contra la pandèmia de la Covid-19 han generat la destrucció de 816.767 llocs de treball entre el 12 de març i el 12 de maig, segons les dades proporcionades per la ministra de Treball, Yolanda Díaz.

Durant la intervenció en la Comissió de Treball del Senat, la ministra ha explicat que els assalariats, sobretot del règim general, han sigut els més afectats, amb 768.604 treballadors que han perdut l'ocupació, enfront dels 48.163 autònoms.

El sector serveis és el que ha destruït més treball, amb 650.000 ocupacions perdudes. Dins dels serveis, l'hoteleria (amb 147.057 ocupacions perdudes) ha sigut la més afectada, seguida pel comerç (117.713) i les activitats administratives, que han perdut 110.509 llocs.

La construcció ha patit el major enfonsament, però està sent també el que s'està recuperant a un major ritme, de manera que, encara que va perdre 173.000 ocupacions fins a Setmana Santa, ja n'ha recuperat més de 78.000. L'industrial ha perdut 80.857 llocs de treball i a continuació, es troben la indústria manufacturera i l'educació. Per contra, el sector agrícola a penes s'ha vist afectat i, fins i tot, ha crescut en les últimes setmanes.

L'acord dels ERTO “no és un punt final” i avançarà

L'acord dels ERTO “no és un punt final” i avançarà

D'altra banda, Díaz ha assenyalat que l'acord de pròrroga dels ERTO vinculats al coronavirus i signat amb els agents socials “no és un punt final”. Una comissió tripartida decidirà “la continuïtat de les mesures, distingint si cal entre sectors i acompanyant de manera rigorosa i precisa el retorn a l'activitat”, ha dit.

També et pot interessar

stats