Les Corts voten el dictamen de la comissió de reconstrucció postpandèmia

Els partits del Botànic confien arribar a un gran acord, tot i que Ciutadans i el PP han presentat nombroses esmenes a la proposta inicial.

Reunió de la comissió de reconstrucció de la Comunitat Valenciana a les Corts
Reunió de la comissió de reconstrucció de la Comunitat Valenciana a les Corts / GVA Corts

Els diputats i les diputades valencians que integren la comissió de reconstrucció social, econòmica i sanitària inicien aquest dilluns a les Corts el debat i la votació del dictamen que ha de conduir a un gran pacte amb el qual abordar l'escenari actual postcoronavirus i les possibles eixides de la pandèmia.

El reforçament del sistema públic de salut, una recuperació econòmica basada en la sostenibilitat mediambiental i la reivindicació d’un finançament just són els tres pilars de la proposta que els grups del Botànic han fet servir de base per a arribar a un gran acord parlamentari de reconstrucció de la Comunitat Valenciana.

Divendres va concloure el termini per a presentar esmenes al pla, que el president de la Generalitat, Ximo Puig, confia que es convertisca en un “gran pacte de país” i integre tota la societat valenciana i compte amb el suport de tots els partits polítics.

Ciutadans ha presentat 21 esmenes i es mostra optimista perquè es reformulen els dos punts més polèmics: la fiscalitat verda i les reversions sanitàries. Des de la formació asseguren que intentaran arribar a acords “fins a última hora” amb la resta de grups.

Per la seua banda, el Partit Popular es manté allunyat de l'acord i acusa els socialistes de voler excloure'ls. La líder del PP, Isabel Bonig, en declaracions recents a Les notícies del matí va avançar que estava disposada a un acord de mínims però que no pot acceptar la fiscalitat i la recuperació de la gestió pública de les concessions sanitàries que planteja en la seua ponència el tripartit.

El representant de Vox, José María Llanos, ha qualificat el pla presentat pel Botànic de "brindis al sol" i la comissió per a la reconstrucció de "pantomima".

Exhaurit el termini de negociacions, aquest dilluns tindrà lloc el debat del dictamen definitiu. La reunió de la comissió comença a les 11:30 h del matí i allí es triarà també el diputat o diputada que presentarà el dictamen davant el ple de les Corts.

També et pot interessar