Les Corts suspenen el període ordinari de sessions durant l'estat d'alarma

Ha activat la diputació permanent i han tancat totes les instal·lacions del parlament.

Les Corts suspenen el període ordinari de sessions durant l'estat d'alarma
Les Corts suspenen el període ordinari de sessions durant l'estat d'alarma

La mesa de les Corts ha acordat per unanimitat suspendre l'actual període ordinari de sessions mentre estiga vigent l'estat d'alarma decretat el passat diumenge pel govern espanyol per a contindre l'expansió de la pandèmia de coronavirus. La mesura, que conta amb la conformitat de tots els grups parlamentaris, podrà modificar-se en el futur si les cirumstàncies així ho aconsellen.

La suspensió de les sessions parlamentàries contempla que es paralitza la tramitació de les iniciatives pendents. També es deté el còmput dels terminis previstos per a eixos procediments, amb l'excepció de les que s'indiquen expressament. Tot i això, la cambra valenciana assegura que no decaurà cap de les iniciatives parlamentàries que ja s'havien presentat.

Aquesta mesura suposa l'activació de la diputació permanent, que vetlarà pel correcte funcionament dels poders de la cambra parlamentària. Normalment, només s'activa en períodes de vacances, entre mandats legislatius per períodes d'eleccions o en altres eventualitats extraordinàries com la que viu la societat actual.

Finalment, també mentre dure aquest període, s'ha decretat el tancament de totes les instal·lacions del parlament.

També et pot interessar

stats