Les Corts reobriran a partir de dilluns en dies alterns

La junta de síndics acorda constituir el 15 de maig la comissió per a arribar a un gran acord per a la reconstrucció.

Les Corts van suspendre el 19 de març el període ordinari de sessions per a fer front a la nova realitat derivada de la pandèmia
Les Corts van suspendre el 19 de març el període ordinari de sessions per a fer front a la nova realitat derivada de la pandèmia / Arxiu

La junta de síndics ha acordat reiniciar el període de sessions de les Corts la pròxima setmana, i coincidirà amb la fase 1 de la desescalada. Es farà en dies alterns, dilluns, dimecres i divendres per qüestions de seguretat sanitària. La cambra valenciana estava tancada des del 19 de març i només s’havia convocat la Diputació Permanent. La setmana passada, els tres grups del Botànic (el PSPV, Compromís i Unides Podem) ja demanaren que se suspenguera la Diputació Permanent per a reprendre el període ordinari de sessions i la celebració de plens.

A més, els síndics també han arribat a un acord perquè el pròxim divendres 15 de maig es constituïsca la comissió parlamentària que ha d’aconseguir un gran acord valencià per a la reconstrucció. Els grups parlamentaris negociaran aquest dimecres els continguts i el pla de treball de la comissió.

El síndic del PSPV, Manolo Mata, ha ressaltat la predisposició del cap del Consell, Ximo Puig, d’escoltar a tots per a arribar a un gran pacte. Per la seua banda, el síndic de Compromís, Fran Ferri, ha indicat que reclamaran els fons que han d’arribar a la Comunitat Valenciana. Naiara Davó, d’Unides Podem considera que cal “posar-hi solucions reals i no pedaços”.

Des de l’oposició, la síndica del PP, Isabel Bonig, ha dit que cal “acotar els objectius” de la comissió i centrar-se en el fet important, mentre que el portaveu de Ciutadans, Toni Cantó, ha afegit que a aquesta comissió és important que vinguen experts de tots els àmbits a aportar solucions.

També et pot interessar

stats