Les Corts aproven per unanimitat bonificar les vacances dels sanitaris a partir de setembre

La mesura pretén agrair el treball dels més de 800.000 sanitaris durant la pandèmia i també ajudar a desestacionalitzar el turisme.

Imatge d'arxiu del port de Peníscola
Imatge d'arxiu del port de Peníscola / Europa Press

Les Corts han aprovat per unanimitat una proposició no de llei (PNL) de Ciutadans, consensuada amb el PSPV, per a instar l'Imserso i el Consell a bonificar les vacances de sanitaris de tot Espanya en allotjaments de la Comunitat Valenciana a partir de setembre.

La mesura pretén agrair el treball dels més de 800.000 sanitaris durant aquests mesos de pandèmia i també ajudar a desestacionalitzar el turisme. “Una terra hospitalària i solidària amb la qual crear vincles emocionals”, ha resumit el diputat de Ciutadans Carlos Gracia.

La proposta emplaça també el Consell a crear un “bo viatge CV 2020-2021” dirigit a tots els professionals essencials durant l'estat d'alarma i a concretar-lo amb representants de tots els allotjaments, plataformes d'habitatges turístics i agències de viatge. Ciutadans va demanar inicialment que foren bons només per a sanitaris i en hotels.

La formació taronja va proposar la creació de bons de descompte del 50% per a les vacances del personal sanitari de tot Espanya que vulga estiuejar en el territori valencià, així com un pla de viabilitat econòmica que permeta oferir la bonificació i el disseny, en col·laboració amb els representants hotelers, d'un mapa d'establiments adherits.

D'altra banda, el PP urgeix el Consell a destinar a la sanitat valenciana “tot el que necessita” i que també es beneficien de les bonificacions els treballadors de residències, a més de rebutjar que es plantegen les vacances només al setembre. “Tot el món prefereix al juliol i agost”.

També et pot interessar

stats