Les Corts aprovaran aquesta setmana les ajudes per als autònoms, l’artesania i l’oci nocturn

A més, el PP proposarà la creació d’una comissió d’investigació sobre les ajudes a familiars del president de la Generalitat.

Hemicicle de les Corts en una imatge d'arxiu
Hemicicle de les Corts en una imatge d'arxiu / Inma Caballer (Corts)

Aquesta setmana l'activitat del ple de les Corts preveu validar tres decrets llei del Consell sobre ajudes directes a autònoms, el gremi de l'artesania i el sector de l'oci nocturn per la crisi del coronavirus.

El primer estableix ajudes directes a empreses, autònoms i treballadors en ERTO per un total de 105 milions d'euros i forma part del Pla Resistir.

El segon decret llei regula la concessió de fins a set milions d'euros en ajudes directes al sector de l'artesania vinculat a les festes tradicionals per a fer front a la crisi derivada de la pandèmia i poder, d'altra banda, preservar l'existència i la viabilitat de les empreses i d'oficis com el d'artista faller, sastre, florista o pirotècnic.

Finalment, el tercer decret llei estableix ajudes per huit milions d'euros per als establiments d'oci nocturn. Seran de 7.000 euros per als titulars de pubs, cafés cantant, cafés concert i cafés teatre i de 28.500 per a discoteques, sales de ball i de festa que han estat obligats a tancar durant la pandèmia.

Així mateix, en el ple d'aquest dimecres també se celebrarà el debat final de la nova llei del Síndic de Greuges. Substituirà la norma de l’any 1988 i inclou novetats com ara la reducció a tres cinquens de la majoria necessària per a l’elecció i l'obligació d'adherir-se al codi de bon govern de la Generalitat.

Comissió d'investigació sobre les ajudes a familiars del president de la Generalitat

Durant el ple el Grup Parlamentari Popular defensarà la creació d'una comissió d'investigació sobre "la relació privilegiada de l'administració amb les empreses del càrtel format per familiars del president del Consell i els seus socis".

A més, la sessió plenària de dijous començarà amb una nova sessió de control al president de la Generalitat, Ximo Puig, en què es votaran les propostes debatudes dimecres i tindran lloc les preguntes de control als consellers.

També et pot interessar

stats