Correus presenta l'índex més gran de contagis per coronavirus d'Espanya, només superat pel col·lectiu sanitari

CCOO i UGT denuncien que hi ha 836 treballadors positius i 2.197 en quarantena; a la Comunitat Valenciana 41 estan contagiats i 114 confinats.

Treballadora de Correus
Treballadora de Correus / À Punt NTC

Els sindicats majoritaris, CCOO i UGT denuncien que la plantilla de Correus presenta l'índex més gran de contagis per coronavirus de l'estat espanyol, només superat pel col·lectiu sanitari. Un total de 836 treballadors de Correus han donat positiu mentre que 2.197 estan en quarantena. A la Comunitat Valenciana s'ha detectat 41 contagiats mentre que 114 estan confinats, sobretot a la província d'Alacant, on hi ha 16 empleats positius i 83 en quarantena.

El secretari provincial de CCOO de Correus a Alacant, José Joaquín Oliva, ha explicat a Les notícies del matí que aquestes xifres es deuen a la “irresponsable” decisió del president de Correus d’exposar la plantilla sense equips de protecció individual (EPI) durant més de 20 dies amb la finalitat de mantindre el negoci. “Es va començar a treballar sense cap classe de mesura de seguretat (ni guants, ni gels, ni màscares, ni mampares), i això que treballen porta a porta amb el ciutadà, i ara arriben aquestes conseqüències”, indica Oliva.

Per al representant de CCOO, les mesures que es van prendre “van ser insuficients i s'han produït contagis en els centres de treball”. És per això que Oliva ha apuntat que és fonamental “adaptar els treballs i serveis” a la situació de protecció, ja que “els carters poden expandir els contagis si no es prenen les mesures”. Així, exigeixen que s'escolten les propostes sindicals i que “prevalga sempre la salut i seguretat” dels treballadors i ciutadans.

Una taxa de contagis 5 vegades per damunt de la mitjana de la població

CCOO i UGT, han cridat l'atenció sobre les elevades xifres de contagi i l'alt percentatge de treballadors afectats en Correus per coronavirus, l'empresa amb més plantilla del sector públic, amb 53.000 efectius. Aquestes dades situen Correus (1,59% de la plantilla total) quasi 5 vegades per damunt de la mitjana de la població, només per davall del sanitari (4,87%), i lleument per damunt de les forces i cossos de seguretat de l'estat (1,58%).

Els sindicats acusen el president de la companyia, Juan Manuel Serrano, de mantindre coste el que coste el nivell d'activitat de l'empresa perquè s’ha vist en el comerç electrònic una oportunitat de negoci i en contra de les recomanacions del govern i el criteri d'una part del seu equip directiu i dels sindicats.

També et pot interessar

stats