El coronavirus serà més contagiós però menys letal a la tardor

El catedràtic de la Universitat de València Martín Moreno indica que ara els científics tenen més coneixements clínics i epidemiològics.

El catedràtic de Salut Pública i Epidemiologia de la UV, José María Martín Moreno, en una entrevista a l'informatiu d'À Punt
El catedràtic de Salut Pública i Epidemiologia de la UV, José María Martín Moreno, en una entrevista a l'informatiu d'À Punt

En declaracions a l’informatiu nit d’À Punt, José María Martín Moreno, catedràtic de Salut Pública i Epidemiologia de la Universitat de València, ha assegurat que és lògic que els positius augmenten amb la tardor, ja que amb temperatures més baixes, les persones tendeixen a refugiar-se en espais tancats “on el flux del virus passa amb més facilitat a altres persones”.

A més, l’expert en Salut Pública ha afirmat que l’escenari no pot comparar-se amb el pic més alt de l’estat d’alarma, als mesos d’abril i maig, ja que els científics tenen més coneixements clínics i epidemiològics i hi ha millor organització del Sistema Nacional de Salut.

Sobre els quatre casos de reinfectats per coronavirus a Catalunya que s’han fet públics aquest dilluns, Martín Moreno ha explicat que s’haurà d’esperar a consolidar aquesta informació, ja que és una xifra “anecdòtica”. “El coronavirus va canviant i fa més difícil la batalla en contra. Hem de veure per quant de temps dura la immunitat en les persones”, ha assenyalat.

En la Comunitat Valenciana, des de fa setmanes la xifra de contagis creix de manera sostinguda. També augmenta, encara que més lentament, la xifra d'ingressats als hospitals i el nombre de pacients a les unitats de cures intensives. Davant aquest escenari, Martín Moreno, ha remarcat que tot i que el virus és més contagiós, els últims mesos s’ha pogut veure que la letalitat és menor.

També et pot interessar

stats