El coronavirus s’ha cobrat ja la vida de 25.100 persones a Espanya

La xifra de morts continua baixant i es manté per sota dels 300 per tercer dia consecutiu.

El coronavirus s’ha cobrat ja la vida de 25.100 persones a Espanya
El coronavirus s’ha cobrat ja la vida de 25.100 persones a Espanya

Tot i que en les últimes 24 hores, les morts per coronavirus a Espanya han tornat a baixar, aquest dissabte, la xifra total de víctimes mortals per la pandèmia ha superat la barrera psicològica de les 25.000 i se situa ja en 25.100 persones.

Segons l’últim balanç facilitat pel Ministeri de Sanitat, ahir van morir 276 persones per la Covid-19, cinc menys que divendres, quan se’n van registrar 281, i 8 més que dijous, quan van morir 268 persones i es va registrar la millor dada des del 20 de març. És el tercer dia consecutiu en què la xifra de víctimes mortals es manté per sota dels 300.

També la xifra diària de contagis per coronavirus continua caient a Espanya i registra aquest dissabte 1.147 nous diagnosticats per proves PCR, 28 menys que divendres, segons ha confirmat el Ministeri de Sanitat. Suposa un increment del 0,53% respecte de les dades del balanç anterior.

En total, ja hi ha a Espanya 216.582 persones contagiades, sempre segons les xifres que s'han detectat mitjançant PCR. I tenint en compte que els recomptes de dades del cap de setmana solen corregir-se a l’alça els dimarts.

A hores d'ara, als hospitals espanyols hi ha 117.949 malalts per coronavirus, 546 més des de divendres. Els ingressats a les unitats de cures intensives (UCI) s'han incrementat en 49 persones, una xifra que és pràcticament la meitat que la d’ahir (84 persones) i ara hi ha un total de 10.909 a les UCI.

Pel que fa a les altes hospitalàries, augmenten aquest dissabte en 2.572, una xifra que és lleugerament inferior a la de divendres, quan es van curar 110 persones més. En qualsevol cas, el nombre de persones que han superat la malaltia duplica llargament els nous casos. En total 117.248 persones han deixat arrere la Covid-19.

Pel que fa a la Comunitat Valenciana, aquest dissabte s’han registrat 13 morts per la Covid-19. També s’han detectat 305 nous casos de contagi, una xifra que duplica la d’ahir, i s’han produït 209 curacions.

Comunitats autònomes preparades

Segons el director del Centre d'Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, són molts els indicadors que confirmen la tendència descendent i favorable dels últims dies. "Són bones dades però no hem de perdre de vista els riscos de repunt si no es prenen seriosament les mesures de prevenció de la infecció que tots sabem", ha advertit Simón.

Per al responsable del Centre d'Alertes i Emergències Sanitàries "moltes comunitats estan en una situació molt favorable per anar passant progressivament a les fases de transició i, amb molta precaució, podem estar satisfets de l'esforç que hem fet".

També et pot interessar