El coronavirus “està en l'aire”, segons un grup de 239 experts de 32 països

Aquesta reivindicació, que avança The New York Times, contradiu l'afirmació de l'OMS segons la qual el virus es transmet, principalment, des de les vies respiratòries dels contagiats.

Un laboratori a Dallas analitza un escovilló nasal
Un laboratori a Dallas analitza un escovilló nasal / Boter Neill (Reuters)

El virus roman en l'aire dels interiors infectant els que es troben a prop. Aquesta és l'afirmació que sosté un grup de 239 experts de 32 països diferents i que ha avançat el diari nord-americà The New York Times abans que esta conclusió es publique la setmana vinent en una revista científica. Segons l'escrit, l'Organització Mundial de la Salut s'ha resistit a la creixent evidència que les partícules virals que floten en l'interior dels espais tancats són infeccioses. La postura de l'organisme internacional ha sigut, fins ara, que els resultats de la investigació encara no són concloents.

Al llarg d'aquest escrit, aquest grup de veus expertes al·lega que si la transmissió per aire és un factor significatiu en la pandèmia, especialment en espais abarrotats amb mala ventilació, les conseqüències per a la contenció seran importants. A més, s'exposa que els sistemes de ventilació en escoles, asils, residències i negocis poden necessitar minimitzar la recirculació d'aire i afegir nous i potents filtres. El diari trau a col·lació les paraules de Benedetta Allegranzi, líder tècnica de l'OMS, qui, en el control de la infecció, va dir que l'evidència que el virus es propaga per l’aire no era convincent.

Pel que fa a les possibles mesures de prevenció en cas que es confirmara aquesta teoria, l'article argumenta que és possible que es necessiten mascaretes en espais tancats i, fins i tot, en entorns socialment distants. Els treballadors de la salut poden necessitar mascaretes N95 que filtren fins a les més xicotetes gotes respiratòries mentre atenen els pacients amb Covid-19.

També et pot interessar