El coronavirus força Ford a retardar la negociació de l’ERO, que afectarà 410 treballadors d’Almussafes

Els sindicats s’ofereixen a avançar les vacances de Setmana Santa a la pròxima setmana, perquè la planta continue “parada”.

VÍDEO | El coronavirus força Ford a retardar la negociació de l’ERO, que afectarà 410 treballadors d’Almussafes

L’expedient de regulació d'ocupació de caràcter extintiu, que afectarà 410 treballadors de la planta de Ford a Almussafes (Ribera Baixa), es negociarà “a partir de la setmana que ve”. Així ho han consensuat aquest dilluns el comité d’empresa i la direcció de la firma automobilística, els quals han considerat retardar les negociacions degut a la situació extraordinària derivada de l’expansió del coronavirus, com ha confirmat el president del comité d'empresa i portaveu de la UGT, Carlos Faubel.

Davant de l’escenari actual, l'empresa ha decidit retardar el cas de l’ERO. La UGT, el sindicat majoritari en la planta, ha sol·licitat que la fàbrica seguisca "parada també la pròxima setmana". En aquest sentit, els treballadors han oferit la possibilitat “d’avançar vacances de Setmana Santa a la setmana que ve, a causa de l'emergència" del moment.

El sindicat s’ha atrevit a fer aquest "gest" perquè considera que, "en aquests moments d'emergència econòmica" volen "retardar el màxim possible acudir a un expedient de regulació temporal d'ocupació, quan el país està desbordat per ERTO en totes les empreses". "La solidaritat no sols cal predicar-la, també cal practicar-la", ha puntualitzat Faubel en referència a la direcció de l’empresa.

La resposta, "aquesta setmana"

Respecte a la possibilitat d’avançar les vacances, Faubel confia a tindre resposta de la direcció de Ford "aquesta setmana" per a continuar negociant una situació que "no sabem on desembocarà".

La factoria d'Almussafes ha tancat des d’aquest dilluns i durant una setmana completa per a previndre l’expansió del coronavirus a la fàbrica, on s'han registrat tres casos positius. La planta havia planificat prèviament a l’emergència sanitària detindre tres dies la producció, des del dimecres 18 fins al divendres 20 de març però, davant de la situació derivada del Covid-19, tanca la setmana completa.

També et pot interessar

stats