El coronavirus deixa ja quasi 8 milions de contagis i més de 433.000 morts a tot el món

Els Estats Units és el país més afectat, però preocupen el focus de l'Amèrica Central i el rebrot a la Xina.

Diverses persones protegides amb mascareta es dirigeixen a treballar a Pequín (Reuters)
Diverses persones protegides amb mascareta es dirigeixen a treballar a Pequín (Reuters) / Thomas Peter

Més de 433.000 persones han perdut la vida diagnosticades amb Covid-19, i més de 7,9 milions s'han contagiat a tot el món, segons el recompte independent de la Universitat Johns Hopkins. Els Estats Units continuen sent el país més afectat per la pandèmia en termes relatius, i han arribat aquest diumenge a la xifra de 115.706 víctimes mortals i quasi 2,1 milions de casos confirmats. El balanç de la insitució universitària, registrat poc abans de les 18:30 hora local (22:30 GMT) inclou 436 nous decessos i 22.141 contagis més que a la mateixa hora del dissabte.

L'estat de Nova York es manté com la zona del país més castigada des de l'inici de la pandèmia, amb 383.324 casos confirmats i 30.825 morts. Només a la ciutat de Nova York han mort 22.103 persones, 27 més que dissabte. A més, diversos estats que a penes havien patit l'impacte del coronavirus, estan ara registrant taxes d'infeccions elevades. En l'última setmana, les xifres de nous casos s'han tornat a disparar en més d'un terç dels 50 estats del país: Alaska, Arizona, Arkansas, Carolina del Nord i del Sud, Dakota del Nord i del Sud, Florida, Geòrgia, Hawaii, Kentucky, Michigan, Nevada, Nou Mèxic, Oklahoma, Oregon, Utah, Vermont i Washington.

El Brasil, segon país més castigat per la pandèmia i epicentre a Llatinoamèrica, sobrepassa ja les 43.300 morts per Covid-19 i ha detectat quasi 870.000 positius, segons ha informat aquest diumenge el govern del país. El Ministeri de Salut assenyala en el butlletí diari que en les últimes 24 hores s'han notificat 17.110 nous contagis de Covid-19, que continua pel país sud-americà. Amb 210 milions d'habitants, el Brasil ha començat a relaxar les mesures d'aïllament, malgrat que la corba encara està en fase creixent. Aquest diumenge, per exemple, diverses ciutats com Sao Paulo, Brasília o Porto Alegre han celebrat manifestacions de seguidors i detractors del president Jair Bolsonaro sense mantindre el distanciament social recomanat per les autoritats sanitàries.

Un altre focus que preocupa a hores d'ara és el de l'Amèrica Central, que en l’última setmana ha experimentat una explosió de casos i morts per Covid-19 amb xifres diàries rècord en quasi tots els països de la zona. A hores d'ara s'acumulen almenys 45.531 contagis i 1.255 defuncions per la malaltia, mentre que els governs reobrin gradualment la colpejada economia. Destaca la propagació de la malaltia al Panamà, Guatemala i Hondures.

D'altra banda, les autoritats xineses vigilen de prop el brot de coronavirus que s'ha originat al principal mercat de Pequín. La Comissió Nacional de Salut de la Xina ha informat aquest dilluns que s’han detectat 49 nous casos, 10 procedents de l'exterior i altres 39 locals. A més, la Comissió Municipal de Salut de Pequín ha informat que fins diumenge 79 persones continuaven rebent tractament mèdic en la capital, i que set casos asimptomàtics continuaven en observació. El govern xinés no comptabilitza cap nova mort a tot el país i assenyala que, a hores d'ara, el total de casos confirmats que hi ha actius és de 177, dos d'ells en estat greu. Des que començà la pandèmia s'hi han registrat 83.181 contagis i 4.634 morts.

També et pot interessar

stats