El coronavirus arriba per primera vegada a la Vall de Gallinera

El municipi, que no havia registrat cap contagi en tota la pandèmia, presenta ara els primers positius.

VÍDEO | El coronavirus arriba per primera vegada a la Vall de Gallinera

Cada vegada són menys els municipis que es lliuren del coronavirus. Durant tota la pandèmia, en localitats com Benigembla, Quatretondeta o Benifallim no hi havia cap positiu en Covid-19, però durant els últims dies ja n'han registrat algun cas. L’últim poble que ha abandonat esta llista és la Vall de Gallinera. Allà s’han registrat aquest dimecres els primers contagis.

La disciplina del veïnat, molt d'edat avançada, i la insistència del consultori en les mesures preventives havien protegit fins ara la Vall de Gallinera. “Hem sigut molt pesades perquè la gent estiguera a casa i guardara les mesures d’higiene”, afirma Amèlia Montaner, infermera en aquest municipi.

Però el riu Gallinera acull els huit nuclis de població que formen un abric envoltat de localitats amb elevades incidències de contagi com Pego, Xàbia, Dénia i Orba, fet que feia inevitable l’arribada del virus tard o prompte.

A pesar que ara n'hi ha un menys, una cinquantena de municipis encara continuen sense contagis al nostre territori. És el 10% de la Comunitat Valenciana i cap supera els 600 habitants.

També et pot interessar

stats