El coronavirus arriba a l'Antàrtida amb un brot en una base militar de Xile

L'exèrcit xilé ha informat que 26 militars i 10 civils que treballen a la base Bernardo O'Higgins Riquelme han donat positiu.

Base militar Bernardo O'Higgins Riquelme a l'Antàrtida
Base militar Bernardo O'Higgins Riquelme a l'Antàrtida / Exèrcit de Xile

L'Antàrtida era fins ara l'únic continent que havia continuat lliure de coronavirus, però les últimes hores s’hi han registrat els primers casos després que 36 persones han donat positiu en una base militar de Xile. Els contagis es confirmen pocs dies després de la visita a la base del vaixell Sargento Aldea de la marina xilena i que tres dels seus més de 200 tripulants donaren positiu.

L'exèrcit xilé ha informat en un comunicat que 26 militars i 10 civils que treballen com a contractistes a la base Bernardo O'Higgins Riquelme (BAE) van donar positiu diumenge i es troben "aïllats" a Punta Arenas, una ciutat del sud de Xile.

Els infectats estan sent monitorats amb el suport de l'autoritat sanitària de la Regió de Magallanes i Antàrtida Xilena. Fins ara tenen un diagnòstic favorable i sense cap mena de complicació associada a la Covid-19.

La base Bernardo O'Higgins es va alçar el 1948 i porta el nom d'una figura clau en l'establiment de la independència del país. És la segona base xilena establida a l'Antàrtida i dona suport constant a tota mena d'investigacions científiques.

L'arribada del coronavirus al continent gelat, que es va blindar al turisme al març i on hi ha quasi mig centenar de bases internacionals, es produeix quan Xile es prepara per a una eventual segona onada després de Nadal. Amb 589.189 casos en nou mesos i 1.699 morts, Xile va travessar el pic de la pandèmia al juny. La capital, on viuen més de set milions de persones, passarà les festes de Nadal i Any Nou en quarantena després d'un augment d'un 15% en el nombre de contagis nous diaris les últimes dues setmanes.

També et pot interessar

stats