El coronavirus arrasa més de 888.500 llocs de treball de tot l’Estat

Quatre milions de treballadors estan inclosos en un ERTO, segons ha informat el ministre d’Inclusió i Seguretat Social.

La destrucció d'ocupació va ser especialment important durant la segona quinzena de març
La destrucció d'ocupació va ser especialment important durant la segona quinzena de març / Pixabay

La pandèmia ha destruït 888.597 llocs de treball en tot l’Estat des del 12 de març. Són les dades de l’impacte de la crisi en el mercat laboral, que ha fet públiques aquest matí el ministre d’Inclusió i Seguretat Social, José Luis Escrivá. Aquesta destrucció d’ocupació és semblant a la dels pitjors mesos de l’anterior crisi, concretament al període comprés entre setembre del 2008 i març del 2009.

Malgrat aquest greu impacte en el mercat laboral durant els dies previs i els primers dies de l’estat d’alarma, Escrivá assegura que des del 24 de març s'ha entrat en una fase d'estabilització, que continua en la primera quinzena d'abril.

El ministre d’Inclusió, durant la compareixença que ha fet en la comissió de treball del Congrés per a explicar les mesures que ha posat en marxa el Ministeri per a fer front a la Covid-19, també ha indicat que quasi el 16% de la població activa, que són vora quatre milions de persones, està inclosa en un expedient de regulació temporal d’ocupació (ERTO). Estima que el total de les mesures de protecció d'ocupació han cobert el 30% de la població activa.

Escrivá ha detallat que dos milions de treballadors afectats per algun ERTO ja estan cobrant la prestació d’atur. Així mateix, el ministre de la Seguretat Social ha indicat que, en el cas del 50% dels ERTO, a les empreses ja se’ls ha efectuat l’exoneració de les cotitzacions a la Seguretat Social dels treballadors.

També et pot interessar

stats