El coronavirus afecta 72 residències valencianes, amb 81 defuncions

Sanitat es planteja traslladar tots els malalts a un mateix centre per a instal·lar-hi un hospital de pacients crònics.

El coronavirus afecta 72 residències valencianes, amb 81 defuncions
El coronavirus afecta 72 residències valencianes, amb 81 defuncions

Les residències de majors afectades per casos de coronavirus a la Comunitat Valenciana pugen a 72 (tres més que dilluns) i el nombre de residents que han mort en aquests centres en són 81 (huit més). Es comptabilitzen també 431 interns i 122 treballadors contagiats.

De les 72 residències que han confirmat casos positius, 7 estan a la província de Castelló, 19 a la d’Alacant i 46 a la de València. De les 81 defuncions, 5 s’han produït en centres de Castelló, 50 a Alacant i 26 a València.

Així mateix, han donat positiu 341 residents (50 a Castelló, 178 a Alacant i 203 en centres de València) i 122 treballadors (14 a la província de Castelló, 33 a la d’Alacant i 75 a la de València).

Set residències en vigilància

Barceló ha assenyalat que es mantenen en vigilància activa de control sanitari un total de set residències: Santa Elena de Torrent, L’Acollida de València, la residència Savia de Requena, la DomusVi d’Alcoi, la DomusVi Babel d’Alacant, Sant Joan Baptista de Morella i la residència Santa Gràcia de Vila-real.

Traslladar tots els residents contagiats a una única residència

Segons ha dit la consellera, s’està estudiant la situació de totes les residències i veient si és possible traslladar tots els malalts a una residència, amb la finalitat d’instal·lar-hi un hospital de pacients crònics, però encara no s’ha arribat a cap conclusió sobre les infraestructures amb les quals es pot comptar.

La consellera ha reconegut haver rebut queixes d’algunes residències privades que asseguren que tenen problemes per a disposar de personal d’infermeria, pel fet que algunes d’aquestes persones estan acudint a les borses de treball de Sanitat. Segons ha assenyalat, no es pot prohibir que deixen les residències, però advoca per la professionalitat d’aquests treballadors perquè es queden prestant el servei en aquests centres.

També et pot interessar

stats