La Coordinadora Valenciana d'ONGD demana a la Generalitat més pressupostos destinats a cooperació

Consideren clau redoblar les inversions en polítiques socials per a fer front a la crisi provocada per la pandèmia de la Covid-19.

Imatge d'arxiu
Imatge d'arxiu / À Punt NTC

Abans que comencen les negociacions pels pressupostos autonòmics, la Coordinadora Valenciana d'ONGD ha demanat a la Generalitat un reforç de la inversió de les polítiques públiques de cooperació per a fer front a "l'emergència social global" causada per la Covid-19.

La coordinadora, que ha celebrat la seua assemblea general aquesta setmana, assegura que "la desigualtat i la pobresa estan augmentant vertiginosament dins i fora de les nostres fronteres, sobretot entre la infància, les dones, i les persones que treballen en els sectors més precaritzats, justament les que han demostrat ser clau per a la nostra supervivència en els pitjors moments d'aquesta pandèmia". Per a això, la presidenta de la coordinadora, Lourdes Mirón, ha afirmat que "és clau" redoblar les inversions en polítiques socials, incloses les de cooperació".

Així, les ONGD han demanat a totes les administracions públiques que incrementen els pressupostos destinats a la cooperació, per a poder fer front a aquesta crisi i avançar en els compromisos adquirits. A més, la coordinadora recorda que tots els partits que formen el govern del Botànic van firmar un acord per a dedicar a cooperació el 0,4% del pressupost al final d'aquesta legislatura i aconseguir el 0,7% en 2030.

Les ONGD que formen part de la Coordinadora treballen en 91 països empobrits per la defensa dels drets humans i l'erradicació de les causes de pobresa. A la Comunitat Valenciana, més de 400.000 persones són sòcies d'ONGD.

També et pot interessar

stats