Convocades dues manifestacions i cinc concentracions per al Nou d'Octubre a València

Enguany l'Ajuntament ha suspés l'acte de la processó cívica de la senyera així com la mascletà del migdia.

L'Ajuntament de València ha suspés l'acte de la processó cívica de la senyera per la pandèmia
L'Ajuntament de València ha suspés l'acte de la processó cívica de la senyera per la pandèmia / À Punt NTC

Un total de set organitzacions han comunicat a la delegació del govern espanyol a la Comunitat Valenciana la intenció de concentrar-se o manifestar-se pels carrers de València durant la festivitat del 9 d'Octubre. S'han convocat dues manifestacions, la d'Avant al matí i la de l'Associació Regne de València de Gais i Lesbianes, a la vesprada.

Pel que fa a les concentracions, l'associació La meua Terra organitzarà un acte cultural a les 17 hores al parc del Parterre sobre la figura de Jaume I i la idiosincràsia del poble valencià abans i després de la reconquesta, i Acció Cultural del País Valencià i la Comissió 9 d'Octubre substituiran la tradicional manifestació per una concentració també al Parterre a les 18 hores.

Defenem València també ha informat de la intenció de concentrar-se al Parterre entre les 10 i les 14 hores. La Coordinadora Obrera Sindical ho farà a la vesprada en la plaça de l'Ajuntament. D'altra banda hi ha prevista una concentració sobre l'emergència climàtica de la qual encara es desconeix el lloc i l'hora.

El subdelegat del Govern a València, Rafael Rubio, ha assenyalat, després de reunir-se amb l'alcalde de València, Joan Ribó, que les mesures de seguretat s'han de complir en totes aquestes mobilitzacions.

Cal recordar que enguany l'Ajuntament de València ha suspés l'acte de la processó cívica de la senyera així com la mascletà del migdia per a evitar l'aglomeració de persones.

També et pot interessar

stats